Siyonist Yetkiliden Suriye-Türkiye-İran Açıklaması

Siyonist yetkili Tzuriel, “Halep’in düşmesi bizim açımızdan stratejik bir kayıp oldu” ifadelerini kullandı. Halep, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Suriye yönetiminin kontrolüne girmiş ve kentte bulunan silahlı gruplar, Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşma gereği tahliye edilmişti.

GÖZAT  Siyonist İsrail: Suriye İçin Elimiz-Kolumuz Bağlı Durmadık

Suriye Savaşı Safları Netleştirdi

Suriye’deki savaşın dünya siyasetine bir kavram kazandırdığını belirten Tzuriel, dost ve düşman kelimelerinin Suriye’de tam anlamıyla bütünleştiğini ve Suriye sahası için çakışan çıkarlara sahip taraflar açısından “dosman” şeklinde yeni bir kavramın kullanılabileceğini ileri sürdü.

GÖZAT  Siyonist İsrail Jetleri Suriye'ye Saldırı Düzenledi

Tzuriel’e göre “Suriye sahasında düşman gibi gözüken taraflar başka meselelerde dost, Suriye’de dost gibi görünen taraflar başka meselelerde düşman olabiliyor. Bu bir hile falan da değil. Dünyanın gerçeği buna dönüşmüş durumda.”

GÖZAT  İsrail: Suriye Konusunda TÜRKİYE İLE HEMFİKİRİZ!

İsrail İle Türkiye, İran’a Karşı Aynı Pozisyonda

Türkiye ile İsrail arasında son dönemde yaşanan gelişmenin de “dosman” konsepti çerçevesinde değerlendirilebileceğini belirten Tzuriel, Türkiye Yönetimi ile Siyonist İsrail’in bazı konularda farklı düşüncelere sahip olsalar da İran’a karşı aynı pozisyonda olduğunu şu sözleri ile ifade etti “Bu iki devlet, İran’ın bölgesel bir tehdit olduğu konusunda aynı noktadadır.”

GÖZAT  MOSSAD Eski Şefi: Suriye Bizimle Barışsaydı Bunlar Yaşanmazdı

İsrail, Suriye Savaşına Müdahil Oldu

Suriye’de yaşanan son gelişmelerle birlikte oluşan dengenin İran’ın lehine kaydığını belirten Tzuriel, İsrail’in Suriye sahasında yaralı muhalifleri tedavi etme, Suriye yönetimine ve Hizbullah’a ait karargahlara zaman zaman hava saldırıları düzenlemek dışında savaşa dahil olmadığını belirterek, İsrail’in Suriye’deki çıkarlarını birçok noktada ABD üzerinden hallettiğini vurguladı. Bu nedenle ABD’nin Suriye’de durduğu noktanın İsrail açısından kritik bir önemi olduğunu söyledi.