Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 36 Bini Geçti

Siyonist işgal güçlerinin toplu katliamları ve soykırım saldırılarının 140’ıncı gününde Gazze’deki Sağlık Bakanlığı son durumla ilgili rakamların yer aldığı günlük raporunu yayınladı. 

Bugün yayınlanan rapora göre henüz enkaz altında olmaları sebebiyle “kayıp” statüsünde görülenlerle birlikte, soykırım savaşının başlangıcından bugüne şehit edilenlerin toplam sayısı 36 bin 514 oldu. Bunlardan 29 bin 514 kişinin cenazeleri hastanelere ulaştırıldı ve kayıtları tutuldu. Kalan kısmının henüz enkaz altında veya işgal askerlerinin kontrolündeki bölgelerde olduğu tahmin ediliyor. 

Rapora göre şehitler arasında çocukların sayısı 13 bini, kadınların sayısı 8800’ü buluyor. Sağlık elemanlarından 340, sivil savunma elemanlarından 47, basın mensuplarından ise 130 kişi şehit edildi. 

Raporda 7 bin civarında kayıp olduğu bunların da %70’inin çocuklardan ve kadınlardan oluştuğu vurgulandı. 

İşgalcilerin saldırılarında yaralananların sayısı ise 69 bin 616’ya ulaştı. 

Raporda işgal ordusunun şimdiye kadar 2573 adet toplu katliam gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Rapora göre bölgede şimdiye kadar 17 bin çocuk anne ve babasının her ikisini ya da sadece birini kaybetmiş durumda. 

Yaralılardan 11 bin kişinin durumu ağır ve hayatlarının kurtarılabilmesi için bölge dışına tedaviye gönderilmesi gerekiyor. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin aksaması hastanelerin büyük ölçüde çalışamaz duruma gelmesi sebebiyle 10 bin kanser hastasının da hayatları tehlikeye girmiş durumda. 

Toplu sürgünler yüzünden sağlıksız beslenme ve kötü çevre şartları sebebiyle 700 bin kişi mide rahatsızlığına maruz kaldı. Yine insanların toplama kamplarına sürgün edilmesinden dolayı 8 bin civarında insan viral hepatit hastalıklarına yakalandı. 

60 bin civarında hamile kadın gerekli ilgi ve bakımdan mahrum kalmaktan dolayı hayati tehlike yaşıyor. 

Bölgeye ilaçların sokulmaması yüzünden 350 bin civarında müzmin hasta risk yaşıyor. 

Sağlık görevlilerinden şimdiye kadar isimleri tespit edilen 99 kişi, basın mensuplarından da 10 kişi işgal güçlerinin esareti altında tutuluyor. 

2 milyon kişi evlerinin yıkılması veya tehdit altında olması sebebiyle toplu sığınma alanlarında hayatını sürdürüyor. 

İşgal güçleri şimdiye kadar 157 resmi binayı, 100 okulu ve bir üniversiteyi tamamen yerle bir etti. 304 okul ve bir üniversite de kısmen yıkıldı. 

Saldırılarda ayrıca 208 cami tamamen 278 cami de kısmen yıkıldı. 3 kilise de işgal güçlerinin saldırılarına maruz kaldı. 

İşgal güçlerinin saldırılarında 70 bin konut tamamen, 290 bin konut da kısmen yıkıldı. Ancak kısmen yıkılanlar da oturulamayacak derecede tahrip edilmiş durumda olduğundan yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. 

Saldırıya maruz kalan 31 hastane ve 53 sağlık merkezi kullanılamaz hale geldi. 152 sağlık kurumu da kısmen tahrip edildi. 124 ambülans, 200 adet tarihi ve kültürel eser tahrip edildi. 

İşgal güçleri bölgeye yönelik saldırılarında 69 bin ton ağırlığında patlayıcı attılar.