Kiryat’taki Direniş Eyleminde 3 Ölü 3 Yaralı

Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Asdud’un doğusundaki Kiryat Malahi’de bir otobüs durağında gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde 3 işgalci yerleşimci öldürülürken 3’ü de yaralandı. 

Siyonistlere ait Zaka Sağlık Merkezi tarafından yapılan açıklamada 3 kişinin öldürüldüğünün tespit edildiği belirtildi. Bundan önce işgal polisi tarafından yapılan açıklamada otobüs durağında gerçekleştirilen eylemde bazılarının durumu ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Hastane kaynaklarının verdiği bilgiler polis tarafından yaralandıkları duyurulan kişilerden 3’ünün daha sonra hayatlarını kaybetmiş olduklarını gösteriyor. 

Siyonistlere ait Kanal 12 isimli tv kanalı eylemcinin içerisinde bazı yerleşimcilerin bulunduğu otobüs durağına silahla ateş ettiğini haber verdi. 

Olaydan sonra işgal polisinin civardaki yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet edenlerden evlerinden çıkmamalarını istediği açıklandı. 

Olaydan sonra işgal polisi bölgeye takviye güçler göndererek çevrede araştırma ve arama çalışmalarını başlattı. 

Hamas’ın ileri gelenlerinden Abdurrahman Şedid olayla ilgili açıklamasında bu eylemin siyonist işgal rejiminin Gazze’de ve Filistin’in genelinde gündelik olarak gerçekleştirdiği katliamlar karşısında ödemesi gereken faturanın bir parçasını oluşturduğunu dile getirdi. 

Şedid açıklamasında Filistin direnişinin siyonist işgal rejiminin saldırılarına ve cinayetlerine vereceği cevabın her zaman çok sert olacağını ve işgal güçlerini işgal ettiği topraklardan çıkmaya zorlamanın tek ve zorunlu yolunun da bu olduğunu vurguladı.

Filistin halkına direnişini genişletmesi çağrısında bulunan Şedid, onun varlığını sürdürdüğü her yerde kendisine çok ağır darbeler vurulması gerektiğini dile getirdi.