Kudüs’te Silahlı Eylem – 1 Ölü 8 Siyonist Yaralı

İşgal altındaki Kudüs’ün doğusunda Ez-Zueyyim beldesi yakınındaki ana kavşakta gerçekleştirilen silahlı direniş eyleminde bir işgalci askerin öldürüldüğü 2’si ağır olmak üzere 8 işgalci askerin de yaralandığı haber verildi. 

Eylemi üç direnişçi gencin gerçekleştirdiği ve onların daha sonra işgal güçleri tarafından şehit edildiği belirtildi. 

Hurriye News isimli haber sitesi tarafından yayınlanan haberde eylemi gerçekleştiren gençlerin, Beytlahim’in doğusundaki Te’amire köyü ahalisinden Muhammed ve Kazım Zevahire ile Beytlahim’in güneyindeki Za’tere köyü ahalisinden Ahmed El-Vahş olduğu belirtildi. 

Eylemci gençlerin bir araçla askeri kontrol noktasının yakınına geldikleri ve sonra oradaki trafik yoğunluğunun arasında ellerindeki silahlarla işgalci askerlerin üzerine ve yanlarında bekleyen araçlara ateş ettikleri ifade edildi. 

Olaydan hemen sonra işgal ordusu radyosundan yayınlanan haberde saldırıda 9 işgal askerinin yaralandığı ve üçünün durumunun ağır olduğu belirtilmişti. Daha sonra ağır yaralılardan birinin öldüğü açıklandı. 

Hamas yaptığı açıklamada eylemi tebrik ettiğini dile getirirken bunun siyonist işgal güçlerinin gerçekleştirdiği katliamlara ve cinayetlere tabii bir cevap olduğunu belirtti. Hamas yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının işgal rejimine diz çöktürünceye ve gasp edilmiş haklarını geri alıncaya kadar mücadelesine devam edeceğini vurguladı.