YARALI Esir Es-Salihi ŞEHİT Oldu

Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre 21 yaşındaki Raid Es-Salihi geçtiğimiz Ağustos ayının 9’undan beri gözetim altında tutulduğu ve tedavi gördüğü Hedasa Ayni Kârim Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Komitesi Başkanı İsa Karaki’, Es-Salihi’nin hedef alındığı saldırının çok vahşice bir saldırı olduğunu ve işgal rejiminin ısrarla sürdürdüğü tutumun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Karaki’, Es-Salihi’nin Ed-Dehişe mülteci kampının girişinde saldırıya uğradığını ve birkaç yerinden yara aldığını, uzun süre yaralarından kan akar halde bekletildiğini sonra ağır durumda Hedasa Ayni Kârim Hastanesi’ne nakledildiğini burada oksijen tüpleriyle bir süre yaşadığını bugün ikindi vakitlerinde de ağır durumdaki yaralarının tesiriyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Karaki’ açıklamasında Es-Salihi’nin ölümünden tamamen siyonist işgal rejiminin sorumlu olduğunu, ona tutuklama esnasında sıfır noktasında gerçek mermilerle ateş edildiğini vurguladı.