YAHUDİ İşgalcilere SİLAHLI Eğitim Verilecek

İsrail Savaş Bakanlığı’nın işgal altındaki bölgelerde herhangi bir operasyon meydana geldiğinde müdahale edilmesi amacıyla yerleşimci dernekler ve Kudüs Belediyesinin desteğiyle İşgalci yerleşimcilerden silahlı bir milis gücü oluşturmak istediği ortaya çıktı. 

İsrail Savaş Bakanlığı’nın işgal altındaki bölgelerde herhangi bir operasyon meydana geldiğinde müdahale etmeleri amacıyla, yerleşimci dernekler ve İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesinin desteğiyle Siyonist yerleşimcilerden silahlı bir milis gücü oluşturmak istediği ortaya çıktı.

Filistin el-Yevm’de yer alan habere göre, İsrail Savaş Bakanlığı tarafından yakında uygulamalı olarak tecrübe edilecek adımda, asker veya polis olay mahalline gelene kadar müdahale etmek için kalifiye personelden oluşan bir yedek ekip oluşturulacak.

İşgalci İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde başlayacak olan bu proje kapsamında, milisler bünyesinde gönüllü olacak yerleşimcilerin silah temini ve eğitim programları için açık onay alacakları ve eğitim programları alacakları bir pilot model başlatılacak. Eğitimin sonunda yerleşimcilere güvenlik güçleri sertifikası verilecek.

Bu projenin başlatıcılarından biri olan Netzarh Yehuda Polisi İcra Kurulu Başkanı General Yossi Levi, yerleşim yerlerinde neredeyse hiç silah taşıma ruhsatı bulunmadığından, Ortodoks cemaatlere çözüm sağlayacak silahlı gruplardan yedek bir müfreze oluşturmak için gönüllüler toplanacağını söyledi.