Trump’ın Yeni İsrail Elçisi Friedman Kimdir ve Ne İstiyor?

Trump’ın İsrail Büyükelçiliğine aday gösterdiği David Friedman senatoda 46’ya karşı 52 oyla büyükelçi olarak seçildi.

Yeni Elçi David Friedman Kimdir?

Trump’ın ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması çalışmaları için özel olarak görevlendirdiği isimlerden David Friedman, azılı bir Siyonist olmasıyla tanınıyor.

GÖZAT  Amerika'nın FİLİSTİN DÜŞMANI İsrail Elçisi Onaylandı

Kudüs’ü İsrail’in İşgal Başkenti Olarak Görüyor

ABD’nin Siyonist İsrail büyükelçisi olan Friedman’ın ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma doğrultuda yoğun mesai harcaması beklenirken Friedman, yapmış olduğu bir açıklamada “İsrail’in ebedi başkenti Kudüs’te çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

GÖZAT  Türkiye'nin İsrail Elçisi Ökem: Hamas'ı Değil, Gazze'yi Destekliyoruz

2 Devletli Çözüme Karşı

David Friedman, Trump’ın A takımında yer alması ve Siyonistlerle sıcak ilişkilere sahip olmasıyla da biliniyor. Uzunca bir süre Donald Trump’ın avukatlığını da yapan Friedman, Trump’ın başkan adaylığı sürecinde önemli destekçilerinden biri olmuştu.

GÖZAT  Siyonist Liberman: Amerika Elçiliği Hemen Kudüs'e Taşınmalı

Amerika- İsrail ilişkilerinde kilit bir rol oynaması beklenen Friedman, Siyonist İsrail’e her fırsatta destek verici ifadeler kullanıyor. Siyonist rejimin Kudüs’te inşa ettiği işgal birimlerini desteklediğini her fırsatta dile getiren Friedman, iki devletli çözüme de karşı.

GÖZAT  AMERİKA, KUDÜS İŞGAL ELÇİLİĞİ İçin Keşfe Başladı Bile

Friedman: İsrail Batış Şeria’yı Tamamen İşgal Etmeli

Siyonist rejimin Filistin topraklarındaki işgalinin azılı destekçisi olan Friedman, geçmişte vermiş olduğu bir demeçte “İsrail, Batı Şeria’yı ilhak etmeli” demişti.