Suriye Hava Savunması, İsrail Uçaklarına Karşılık Verdi

Askeri kaynaklar, Suriye hava savunmasının Şam’ın eteklerinde İsrail saldırganlığıyla karşı aktif hale geçerek karşı ateş ettiğini bildirdiler.

Siyonist savaş uçakları, Lübnan hava sahasını kullanarak veya işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye’nin doğu ve kuzeybatısındaki hedeflere periyodik olarak füze saldırıları düzenliyor.

Fars Haber Ajansı’na göre; Suriye askeri kaynakları, Siyonist düşmanın bu sabah (Şam saati) “Tebria”dan birkaç füze ateşlediğini ve Suriye hava savunmasının bu füze saldırısı ve füzelerin çoğuyla karşılık verdiği “Şam” çevresindeki bazı bölgeleri hedef aldığını bildirdi.

Suriye hükümeti, Siyonist rejimin ve onun bölgesel ve batılı müttefiklerinin Suriye hükümetine karşı savaşan tekfirci terörist grupları desteklediğini defalarca belirtti. Suriye ordusu, Suriye merkezli terörist gruplara ait İsrail yapımı silah ve mühimmatları defalarca keşfetti.

Lübnan merkezli BM barış gücü de defalarca Siyonist rejimin BM kararlarını günlük olarak ihlal ettiğini ve Lübnan hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.