Yemen-Ensarullah: Uzlaşmacılar, İsrail Düşmanlarına Hasımdır!

Yemen Ensarullah Lideri BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan’ın  bölgenin sözde barışı ve istikrarı başlığı altında İsrail ile uzlaştıklarına değinerek  uzlaşmacıların İsrail ile düşman olanlar ile düşman olduklarını belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik el Husi Salı akşamı  mübarek Ramazan ayının 18. gecesinde yaptığı açıklamada  uzlaşmacı ülkelerin, İsrail düşmanlarına karşı hasım olduklarını vurguladı. 

Seyyid Husi sözlerine şunları da ekledi: “Al-ı Halife, Al-ı Suud ve Al-ı Nahyan İsrail ile bölgenin barışı ve istikrarı başlığı altında uzlaşan rejimler olarak İsrail ve Amerika karşısında geri çekilmenin sorun olmadığını belirtiyorlar.” 

Ensarullah lideri “Uzlaşmacı rejimler İslami ümmet ve bölgenin barış ve istikrarını istemedikleri gibi medya, servet ve siyasi nüfuz aracılığıyla fitneleri  destekliyorlar.” dedi. 

Ensarullah lideri BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan’ın barışı, paralı askerlik ve piyon olmak adına kötüye kullandığını da belirterek  uzlaşmacıların Filistinli mücahitleri terörist sayarak Filistinlilere karşı husumetlerini açıkça ortaya koyduklarını belirtti. 

Ensarullah işgal altındaki topraklardaki gelişmelere değinerek ve İsrailli askerlerin ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerine değinerek son olayların İsrail’in İslam’a ve İslami kutsallıklarına yönelik düşmanlığını ispatladığını belirtti.