Siyonistler Gazze’yi Yıldırmak İçin Hastanelere Saldırıyor

Siyonist canavarlar Gazze halkını toptan yok etme veya yurtlarını terk etmeye zorlama amacıyla başlattıkları soykırım savaşlarında bugün 35’inci güne ulaştılar. Yine Gazze’nin farklı bölgelerinde sivil insanların üzerine tonlarca bombalar yağdıran siyonist katillerin son günlerdeki saldırılarında öncelikli olarak insanların kalabalık kitleler halinde sığındığı ve saldırılarda yaralanan mağdurlara hizmet veren hastaneleri hedef aldıkları vurgulanıyor. 

İşgal güçleri dün gece yarısından itibaren yine Gazze’nin muhtelif bölgelerine yoğun bir şekilde hava saldırıları düzenlediler. Bu saldırılarda birçok meskun ev, içinde oturanların başına yıkıldı. Bu arada hastanelere yönelik saldırıların ise artırıldığı gözlemlendi. Uçaklardan atılan bombaların arasında fosfor bombalarının da olduğu belirtildi. Bir yandan da tanklarla top saldırıları gerçekleştirildi. İşgalcilerin tanklarla karadan sızma yaptıkları muhtelif noktalarda Filistinli direnişçilerle aralarında çatışmalar meydana geldi. 

Hanyunus’un doğusundaki Huza’a mıntıkasında işgal güçlerinin sivil bir grubu hedef alan saldırısında basın mensuplarından kameraman Ahmed El-Kara şehit edilirken başkaları da yaralandı.

İşgal güçleri bugün sabah Cibaliya Mülteci Kampı’nda iki meskun evi hedef alarak yine katliama neden oldu. Bu iki evin bombalanması sonucu 10 kişinin şehit olduğu, birçok kişinin yaralandığı veya enkaz altında kaldığı haber verildi. 

İşgal güçleri bunların dışında da birinci derecede hastanelere yönelik olmak üzere çok sayıda noktaya saldırılar düzenleyerek yine katliamlar gerçekleştirdiler.