Siyonist İsrail Ürdün Sahra Hastanesine Saldırdı

Siyonist işgal güçlerinin düzenlediği saldırılarda özellikle hastaneleri hedef alma uygulamaları devam ediyor. Son olarak da Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus’taki 2 Nolu Ürdün Sahra Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda hastanenin önemli miktarda zarar gördüğü gibi bazı kişilerin de yaralandığı haber verildi. 

Ürdün Haber Ajansı’nın yayınladığı bir habere göre saldırıya maruz kalanlardan birinin sağ bacağından ve sağ elinden yaralandığı, hava yoluyla Ürdün’e nakledilerek orada tedavi edileceği belirtildi. 

Saldırı esnasında hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir Filistinlinin de şarapnel parçalarıyla yaralandığı ifade edildi. 

Saldırının hastanede büyük çapta maddi hasara neden olduğu ve işgal güçlerinin dünden itibaren hastanenin çevresine saldırılar düzenledikleri, bugün sabah saatlerinde de yoğun bir şekilde saldırıda bulundukları ifade edildi. 

Ürdün silahlı güçleri tarafından yapılan açıklamada, saldırıya hedef olan hastanenin Gazze halkına yönelik insani görevini yerine getirdiği, buraların hedef alınmasından tamamen İsrail’in sorumlu olduğu, bu şekilde insani görevlerini yerine getiren kurumların hedef alınmasının tüm uluslararası yasalara ve sözleşmelere aykırı olduğu vurgulandı.