Gazze’nin Kuzey Bölgesinde Hala Yüzbinlerce Filistinli Yaşıyor

Filistin İstatistik Kurumu, işgal ordusunun saldırıları devam ederken, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerinde hâlâ 807 bin kişinin yaşadığını, 400 bin kişinin ise Gazze Şeridi’nin orta ve güney vilayetlerine göç ettiklerini açıkladı.

İstatistik Kurumu, konuyla ilgili yayınladığı bildiride Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerinde yaşayanların 152 bin aileyi temsil eden 807 bin kişi civarında olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Bildiride, söz konusu iki vilayette işgal ordusunun saldırıları başlamadan önce 1,2 milyon kişinin yaşadığı ifade edildi.

Rakamların her iki vilayetin sakinlerinden üçte ikisinin hâlâ Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşadığına işaret ettiği belirtilen bildiride, Gazze ve Kuzey Gazze vilayetleri sakinlerinden üçte birini teşkil eden yaklaşık 400 bin kişinin ise Gazze Şeridi’nin orta ve güney vilayetlerine göç ettikleri kaydedildi.

Filistin İstatistik Kurumu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşamaya devam edenlerin yoğunlukla Ümmü’n-Nasr, Bedevi Köyü, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Cibaliya kenti ve kampı, Eş-Şati Kampı, Gazze kenti, Ez-Zehra kenti, El-Miğraga ve Cuhru’d-Dik bölgelerinde bulunduklarını açıkladı.

Bu arada, işgal güçleri Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere güvenli bölge olduğunu öne sürdüğü Gazze Vadisi’nin güneyine göç etmeleri çağrısını yineledi.