Gazze Soykırımı 104. Gününde Devam Ediyor

Siyonist katillerin Filistin’in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün 104’üncü gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90’dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

İşgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin askeri araçları Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde Cibaliya’nın ve Cebelu’r-Ris’in doğusundan etrafa şiddetli bir şekilde saldırılar düzenleyerek El-Kırım Kavşağı’na ve Salahaddin Caddesi’ne doğru ilerledi. 

Gazeteci Musenna En-Neccar’ın verdiği bilgilere göre Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus’ta El-Mutenebbi Okulu’nun yakınında iki Filistinli işgalcilerin hava saldırısında şehit edildi. 

Gazze şehrinin güneyinde işgal güçlerinin keskin nişancılarının saldırılarına maruz kalarak şehit olan 4 kişinin cenazesi Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne götürüldü. 

Şifa Hastanesi’nde ayrıca yüzlerce sığınmacının barındırıldığı ve çok acil bir şekilde gıda yardımına ihtiyaç duydukları dile getirildi. 

Cibaliya beldesi yakınında Tellu’z-Za’ter’in ve Mahkeme Caddesi’nin doğusunda bazı kişilerin işgal güçlerinin tanklarının saldırılarına maruz kaldıktan sonra ağır yaralandıkları ve tedavi için Kemal Advan Hastanesi’ne götürüldükleri bildirildi. 

İşgal tankları Han Yunus’un doğusunda da saldırılar gerçekleştirdi. 

Han Yunus’ta Nasır Hastanesi civarında işgal tanklarından yapılan saldırılar üzerine direniş güçleriyle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Refah bölgesinde, Refah şehrinin doğusunda Ez-Zamili ailesine ait evi vurmaları sonucu gerçekleştirdikleri katliamda şehit edilenlerin sayısının 16’ya çıktığı ve bunlardan 8’inin çocuk olduğu haber verildi. 

İşgal rejiminin bölgenin internet ve telekomünikasyon bağlantısını bugün yedinci günde engellemeye devam ettiği ifade edildi. Internet ve telekomünikasyon bağlantısının kesilmesi insani yardım alanında ve sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalara ve zorluklara neden oluyor.