SİYONİSTLER Gazze Sınırında Filistinli Gençlere Saldırdı

Gazzeli gençlerin Gazze’ye uygulanan ablukayı protesto etmek için Gazze’nin 1948’de işgal edilen topraklarla olan sınırına gelip lastik yaktıklarını ve işgal güçlerinin bulunduğu noktalara yürümek istediklerini belirtildi.

Han Yunus’taki muhabirimiz, ablukayı protesto eden gençlerin sınırda temas noktalarına yaklaşmalarını engellemek için işgal güçlerinin göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba atması üzerine çok sayıda göstericinin etkilendiğini ve boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Trump Filistin'e ŞER Getirdi

Gazze’nin orta bölgesindeki muhabirimiz de verdiği bilgide, Filistinli gençlerin Bureyc Mülteci kampının doğusunda yer alan Um Hasaniyye ve El-Medrese tepelerinde toplanarak lastik yaktıklarını, gençlerin yaklaşmalarını engellemek için işgal güçlerinin sınıra keskin nişancı yerleştirdiğini, açılan ateş sonucu bir kişinin yaralandığını ve atılan bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle de 7 sağlık çalışanının boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.

Gazze’nin doğu ve kuzey kesiminde gençler toplanıp ve işgal güçleriyle temas noktalarına gidip, Gazze’ye uygulanan ablukayı protesto etti.

GÖZAT  Amerika'dan İsrail'e SURİYE TEŞEKKÜRÜ

Siyonist işgal rejimi 2006 yılında Gazze’ye abluka uygularken ve 2007 yılı ortalarında ablukayı ağırlaştırırken, Filistin Yönetimi de son aylarda yakıt vergisi uygulayarak ve memur maaşlarını kısarak ablukayı daha ileri bir boyuta taşıdı. Bunun sonucu Gazze halkı ciddi manada sıkıntı yaşıyor.

Ablukayı Kırmak İçin Ulusal Heyet, ablukanın ağırlaştırılmasını protesto etmek için bir hafta devam edecek protesto gösterilerine davet etti.