Dünya Medyası: İsrail’in Hamas’ı Yenmesi Bir Hayal

Dünya medyası İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentine operasyon düzenleme tehdidine ve yerinden edilmiş çok sayıda insanın bulunduğu bölgeyi hedef alacak olası bir kara harekâtının yol açabileceği tehlikelere dikkat çekti.

İngiliz Financial Times gazetesi uydu görüntülerine dayandırdığı haberinde yerinden edilmiş insanların İsrail’in saldırmayı planladığı Rafah kentinin çehresini değiştirdiğini yazdı.

Haberde Rafah kentinde bazı bölgelere hava saldırıları düzenlendiği ve kentte kuşatma altında tutulan insanların çok az seçeneklerinin olduğu ifade edildi.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesindeki bir makalede de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hamas’a karşı tam bir zafer elde etme ısrarının gerçekleşmesi mümkün olmayan boş bir hayal olduğu dile getirildi.

Netanyahu’nun son açıklamalarında birçok çelişki bulunduğu belirtilen makalede, İsrail Başbakanı’nın Gazze Şeridi’ndeki tünelleri imha etmekten bahsettiği ancak bunun ulaşması güç bir hedef olduğu dile getirildi.

Fransız Le Monde gazetesi ise savaşın başından bu yana İsrail ordusunun yoğun bombardımanına rağmen Gazze tünellerinin yıkılmadığına işaret etti.

Haberde ayrıca bir Fransız askeri kaynağın Gazze tünellerini imha etmenin imkansız olduğunu söylediği, çeşitli bombaların tünellere ulaşamadığını ve tünelleri suyla doldurma planlarının da başarısız olduğunu söylediği aktarıldı.

İngiliz Independent gazetesi, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’a gönderdiği ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gazetecileri kasıtlı olarak hedef aldığına dair kanıtların her geçen gün arttığına dikkat çektiği mektuba değindi.

Haberde örgütün 7 Ekim’den bu yana Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) Ortadoğu’da gazetecilere yönelik suçlarla ilgili iki ayrı şikâyette bulunduğu ve askeri operasyonlarının belgelenmesine izin vermesi için İsrail’e baskı yapılmasını istediği kaydedildi.