Siyonist Liberman: ARAPLARI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARALIM

ABD Başkanı Donald Trump’ın özel temsilcisi Jason Greenblatt’ın İsrail ve Filistin ziyareti öncesi yaptığı yazılı açıklamada, barışın tek yolunun, “nüfus mübadelesi” olduğunu belirten Liberman, “Filistin-İsrail meselesinin çözümü için İsrail vatandaşı olan Arapların vatandaşlıktan çıkarılarak Batı Şeria’ya gönderilmesi” önerisini tekrarladı.

GÖZAT  Avigdor Liberman: Filistinli Araplar, İsrail'den Gitmeli

Liberman açıklamasında, “İsrail-Filistin sorununun çözümüne yönelik yeniden başlayan hareketlilikle beraber geçmişten ders alınmalı. Toprak karşılığında barış ilkesine dayalı bir girişim başarısızlıkla sonuçlanır. Bu, alınacak ilk ders olmalı. Kapsamlı bölgesel çözümün bir parçası olarak kalıcı bir anlaşmaya varmanın tek yolu, toprak karşılığında nüfus mübadelesi yapmaktır.” ifadesini kullandı.

GÖZAT  Liberman: "Şimdi Tam Zamanı, Gelin İsrail'e Yerleşin"

İsrail’in Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimleri ile Doğu Kudüs’ten vazgeçmeyeceğini vurgulayan Liberman, toprak karşılığında barış ilkesine dayalı çözüm arayışlarının başarısız olacağını kaydetti.

Liberman, İsrail nüfusunun yüzde 22’sini Filistinliler oluştururken, tek Yahudi’nin olmadığı bir Filistin devleti kurulamayacağını ifade ederek, Şeyh Raid Salah, Eymen Avde, Basil Gattas, Hanin Zubi’nin İsrail vatandaşı olması için bir gerekçe olmadığını belirtti.

GÖZAT  Siyonist Lieberman: ARAP-İSRAİL NATO'su Kurulmalı

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967’den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. Doğu Kudüs’te 200 bin, Batı Şeria’da da 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.