İŞGAL Güçleri Filistinli Gençlere Saldırdı: 1 ŞEHİT – 9 YARALI

Gazze’deki sağlık bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya’nın doğusunda toplanan gençlere ateş açmaları sonucu Aid Hamis Cuma (35) adındaki Filistinlinin başına mermi isabet etmesi sonucu şehit olduğunu, altı kişinin de yaralandığını söyledi.

Bugün ikindiden sonra onlarca Filistinli genç Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal askerlerinin bulundukları noktalara yürüyüp, Gazze üzerindeki kuşatmayı protesto ettiler.

GÖZAT  KASSAM Komutanı Ebu Neca Patlamada ŞEHİT Oldu

Lastik yakan ve sınıra yaklaşmak isteyen gençleri durdurmak için işgal güçleri gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandılar.

Görgü şahitleri ise verdikleri bilgide, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanmaları sebebiyle birçok gencin gazlardan etkilendiğini ve boğulma tehlikesi geçirdiğini, onlara sahada bulunan sağlık ekiplerinin yerinde müdahale ettiklerini ifade ettiler.

GÖZAT  FEDA EYLEMİNDE Yaralanan Genç Kız ŞEHİT OLDU

Han Yunus’ta , gençlerin Huzaa Beldesinin doğusunda toplanarak araba lastikleri yaktıklarını, bazı gençlerin Gazze’yi 1948 topraklarından ayıran tel duvara yaklaştığını, işgal askerlerinin gençlerin daha fazla yaklaşmalarını engellemek için gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandıklarını belirtildi.

Filistinli gençler Gazze’nin orta kesiminde Bureyc Mülteci kampının doğusunda yer alan Nebhan bölgesinde toplanarak, işgal rejiminin Gazze ablukasını telin ettiler. İşgal güçlerinin ateş açması sonucu iki kişinin Bureyc’te, bir kişinin ise Eş-Şucaiyye’de yaralandığı ifade edildi.

GÖZAT  İŞGALCİLER Geçen Yıl 107 Filistinliyi ŞEHİT ETTİ

Aynı saatlerde Gazze’nin doğu kesiminde yer alan Eş-Şucaiyye bölgesiyle, Doğu Mezarlığının doğusunda ve Cibaliya Mülteci kampının kuzeyinde de benzer gösteriler düzenlendiği belirtildi.

Diğer taraftan işgal güçleri, Batı Yaka’nın Kefer Kadum beldesinde ırkçı ayırım duvarını protesto etmek ve 14 yıldır kapalı olan caddelerinin açılmasını talep etmek için yapılan haftalık barışçıl gösteriye plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdılar.