İsrail Hem Ateşkesi İhlal Ediyor Hem Uzatmak İstiyor

Siyonist azgınlığın ve taşkınlığın çok aşırı gitmesine Filistin direnişinin “dur” demesiyle başlayan Aksa Tufanı ve ardından Siyonist işgalcilerin iyice azgınlaşarak Soykırım Savaşı başlatmalarıyla bütün dünyayı sarsan hadiselerin 52’inci günü ve insani ateşkes olarak nitelendirilen geçici olarak silahları susturma anlaşmasının dördüncü yani son günü. 

Siyonist işgal güçleri başından beri hakkıyla riayet etmedikleri ateşkes anlaşmasını zaman zaman gerçekleştirdikleri taşkınlıklarla ve saldırılarla ihlal etmeye yine devam ediyorlar. Bu onların genel karakteri ve şimdiye kadar, kendilerini güçlü hissettikleri yerlerde, kabul etmiş oldukları anlaşmalara asla hakkıyla riayet etmedikleri bilinen bir gerçek. Bu da onları, insana itibar kazandıran ahlaki değerlerin ve anlaşmaların değil kendilerini bu değerlere ve anlaşmalara bağlı kalmaya zorlayacak gücün durdurabileceğini göstermesi açısından düşündürücüdür. Çünkü siyonist ırkçı katillerin insanı insan yapan bütün değerlerden soyutlanmış oldukları bilinen bir gerçek. Bu gerçek Gazze’deki son soykırım savaşlarında, gerçeği görmemek için gözlerini kapatmakta ısrar edenlerin bile inkar edemeyecekleri kadar net bir şekilde kendini gösterdi. 

Bugün insani ateşkesin dördüncü gününde bir yandan siyonist katillerin ihlalleri devam ederken bir yandan da ateşkesin uzatılması için çabalar yürütülüyor. 

Bu arada anlaşmanın dördüncü gününde karşılıklı olarak serbest bırakılacak esirlerin dördüncü grubunun da bırakılması bekleniyor.