Şehit Kassam Komutanı İçin Büyük Tören

Fukaha’nın naaşı, Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nden alınarak Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın eşliğinde cenaze namazı kılınmak üzere camiye götürüldü.

GÖZAT  Hamas: Kassam Komutanına Suikast İsrail ve İşbirlikçilerinin İşi

İslami Direniş Hareketi Hamas, askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha’nın öldürülmesinden İsrail’i sorumlu tutmuştu.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile 2011 yılında imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Fukaha’nın dün akşam Gazze’de suikast sonucu öldürülmesi kınandı.

GÖZAT  Siyonist İsrail, Kassam Komutanını Suikastle Şehit Etti

FHKC’nin silahlı kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları da suikasti kınayarak, Fukaha’nın ölümüne tüm direniş örgütleri tarafından sert bir karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

İslami Cihad da, Fukaha’ya suikastin İsrail’in Filistin direnişine yeni bir saldırısının başlangıcı olduğunu savundu.

GÖZAT  Hamas: Şehit El-Arac'ın Babasına Saldırı MİLLİ BİR SUÇTUR

Cenazeye kalabalık bir halk kitlesinin yanı sıra Hamas’ın ve diğer direniş gruplarının ileri gelenlerinden birçok kişi katıldı.

Cenaze namazını Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye kıldırdı. Heniyye, cenaze töreninde yaptığı konuşmada; “Akıtılan kanlara sahip çıkacak, yapılan vasiyetleri koruyacak ve savaşı sürdüreceğiz” dedi.

GÖZAT  Hamas Lideri - Kassam Komutanı YAHYA SİNVAR Hakkında Bilinmeyenler

Cenazeye katılan kalabalık Şehit Fukaha’nın intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı.

Şehit için bir tören de doğum yeri olan Tubas’ta düzenlendi. Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan şehirde şehidin babasının öncülüğünde düzenlenen ve evinin önünden başlatılan törende gıyabi cenaze namazı kılındı.

GÖZAT  Foto Haber: Şehit Şeyh Ahmet Yasin, Görmediğiniz Fotoğraflarla - 1

Gazze’deki cenaze töreninde konuşma yapan ve Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, komutan Mazin Fukaha’nın şehit edilmesinden tamamen siyonist düşmanın sorumlu olduğunu vurgulayarak, El-Kassam Tugayları’nın uygun bir şekilde karşılık verecek kabiliyete sahip olduğunu söyledi.

GÖZAT  FİLİSTİNLİ DEVRİMCİ AKTİVİST Şehit Basil El-Arac KİMDİ?

Törende İslamî Cihad Hareketi’nin Gazze’deki lideri Muhammed El-Hindi de konuşma yaptı ve işgalcinin cinayetlerine cevap vermenin direnişin hakkı olduğunu, siyonist düşmanın komutanları ve mücahitleri tasfiye ederek Filistin halkının mücadele azmini kırabileceği beklentisinde yanılgı içinde olduğunu belirtti.