RAİD SALAH: İsrail Kötü Şartlarda Tutuyor

Şeyh Raid Salah bu açıklamayı kendisini cezaevinde ziyaret eden Avukat Halid Zebarika aracılığıyla yaptı.

Zebarika, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Şeyh Raid Salah’ın Pazartesi günü gözaltı koşulları hakkında söylediklerinden sonra bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade ederek, Şeyh Raid Salah’ın insan yaşamına elverişli olmayacak derecede kötü koşullarda esir tutulduğuna dikkat çekti.

Şeyh Raid Salah’ın ziyaret sırasında cezaevi koşulları hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini açıklayan Zebarika, büyük bir tuvalette tutulan Şeyh Raid Salah’ın temizliği şüpheli dar bir alanda namaz kıldığını ve ihtiyacını giderdiği tuvaletten bir buçuk metre uzaklıkta uyuduğunu söyledi.

Avukat Zebarika, Şeyh Raid Salah’ın esir tutulduğu yerin gece gündüz 24 saat kameralarla gözetildiğini, Şeyh Raid Salah’ın özellikle tuvalet ihtiyacını giderirken ve banyo yaparken kameraların görüntü almasını engelleyecek herhangi şey olmadığı için büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Şeyh Raid Salah’a yapılan muamelenin insan haklarına ve esir haklarına aykırı olduğunu belirten Zebarika, Şeyh Raid Salah’ın şahsının değil İslami düşüncenin yargılandığı görüşünde olduğunu bildirdi.