KUDÜS Halkı Kubbetu’s Sahra Kuşatmasını KIRDI!

Yüzlerce Kudüslü işgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra çevresindeki kuşatmasını kırmayı başardı.

Sabah saatlerinden itibaren Kubbetu’s-Sahra’nın çevresini kuşatan işgal güçleri Mescid-i Aksa bekçilerinden beşini gözaltına aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yüzlerce Kudüslü Mescid-i Aksa avlusundaki yürüyüşe katıldı ve yüksek sesle tekbir getirerek Kubbetu’s-Sahra Mescidi kapısında gösteri yaptı.

İşgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra Mescidi çevresindeki kuşatmayı kaldırmak zorunda kaldığı ve cemaatin mescide girerek namaz kıldığı ifade edildi.

Kudüs Enformasyon Merkezi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa bekçilerinden bazılarını Mescid-i Aksa’dan çıkarken gözaltına aldığını, gözaltına alınanlar arasında Ahmed Ebu Alya, Lüey Ebu’s-Saad, Fadi Alyan, Yahya Şehhade ve Avad Es-Selayime isimli bekçilerin de olduğunu söyledi.

İşgal güçleri bugün sabah saatlerinden itibaren bir grup kadın ve erkek cemaat ile Mescid-i Aksa görevlilerinden bazılarını Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nde kuşatma altında tutuyordu.

Müslüman cemaatin Kubbetu’s-Sahra’da namaz kılmasına izin vermeyen işgal güçleri bu sabah 90 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin verdi.

İşgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra kuşatmasını kırma gösterisine öncülük eden Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani’yi de darp ettiği bildirildi.