İSTANBUL’da Filistin DİASPORASINDAN Kudüs Eylemi

İstanbul’da yaşayan Filistinlilerin yanında Kudüs’ü önemseyen birçok kişinin iştirak ettiği eylemde konuşan FİDDER Başkanı Muhammed Mişeniş “Türkiye’de yaşayan Filistinliler Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs’le ilgili kararını tanımıyor. Amerika’nın bu kararı ve kabulü uluslararası kanun ve sözleşmelere aykırı olduğu gibi, Filistin halkının hak ve hukukunu ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanların duygularını da hiçe sayma anlamına gelmektedir” dedi.

Mişeniş yaptığı konuşmada, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararına karşı susulmasının Amerika’nın bu tavrını sürdürmesine, daha ileri bir boyuta taşımasına katkı sağladığını  belirtti.

Devamında ise Amerika’nın bu durumu UNRWA’ya verdiği yardımları kesmesine kadar götürdüğünü belirten Mişeniş, bunun mültecilerin meselesini yok sayması ve 5.5 milyon mültecinin var olan sıkıntılarını artırma anlamına geldiğini söyledi.

Mişeniş, Amerika’dan Filistin halkının hak ve hukukunu güvence altına alan uluslararası anlaşmalara ve hukuka saygılı olmasını istedi.

Uluslararası camiaya da seslenen Mişeniş, Amerika Başkanı Trump’ın yok saydığı BM kararlarını koruma noktasında ahlaki ve siyasi sorumluluklarını yerine getirmesini talep etti.