İsrail’in Lübnan Saldırısında 7 Şehit

Siyonist işgal güçlerinin Güney Lübnan’daki Nabatiye şehrine düzenledikleri saldırıda 7 Lübnanlı şehit edildi. 

Ulusal İletişim Ajansı’nın yaptığı açıklamada siyonist işgal güçlerinin, Nabatiye şehrinin ortasında Bercavi ailesine ait bir daireye güdümlü füzeyle düzenledikleri saldırılarında tam bir katliam gerçekleştirildiği ve 7 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Ajansın açıklamasında, acil yardım ekiplerinin sağ kalanları kurtarmak için dört saat süren yoğun çalışmalarının ardından bir çocuğun enkaz altından sağ bir şekilde kurtarıldığı, 5 kişinin ise cesedinin çıkarıldığı, 2 kişinin cesedinin henüz enkaz altında olduğu ve çıkarılmaları için çalışmaların devam ettiği, şehit edilenlerin cenazelerinin ve yaralıların hastanelere nakledildiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada saldırının üç kattan oluşan binada ve özellikle hedef alınan dairede büyük çapta maddi hasara neden olduğu, binanın duvarlarında büyük çatlaklar meydana gelmesi sebebiyle oturmaya elverişsiz hale geldiği bilgisi verildi. 

Saldırıdan sonra acil yardım ekipleri, sivil savunma grupları, İslami sağlık kurumlarının elemanları, Nabatiye ilk yardım elemanları, İslami Mesaj izcileri ve Kızılhaç teşkilatının elemanları bölgede yoğun çalışmalar yürüttüler.