İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Siyonist işgal güçlerinin Güney Lübnan tarafına yönelik saldırılarında 6 kişinin şehit olduğu, bunlardan birinin Lübnan güvenlik görevlilerinden olduğu haber verildi. 

Lübnan Dahili Güvenlik Güçleri Genel Müdürlüğü yaptığı taziye açıklamasında, güvenlik elemanlarından Ali Muhammed Nemir’in işgal güçlerinin pazar günü düzenledikleri saldırıda şehit olduğu belirtildi. Bu kişinin işgal güçlerinin 8 Ekim’den itibaren başlattığı ve kesintili bir şekilde sürdürdüğü Güney Lübnan saldırılarında şehit edilen ilk güvenlik görevlisi olduğu ifade edildi. 

Hizbullah da dün yaptığı açıklamada 1994 doğumlu Hüseyin Cemil Harisi, 1988 doğumlu Hasan Ahmed Termes ve 1991 doğumlu Ahmed Hüseyin Termes adlı mücahitlerinin işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda şehit edildiklerini, bunların üçünün de Güney Lübnan’ın Telluse kasabası ahalisinden olduklarını duyurdu. 

Bu arada İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları tarafından yapılan açıklamada da Suriye alanındaki Ali El-Esved Tugayı mensuplarından Muhammed Musa Faris ve Süleyman Şahade Süleyman isimli mücahitlerinin Güney Lübnan’da Aksa Tufanı Savaşı çerçevesindeki görevlerini yerine getirdikleri sırada işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalarak şehit olduklarını duyurdu.