İsrail Mart Ayında 51 Medya Mensubuna Saldırdı

Filistin Kalkınma ve Medya Özgürlükleri Merkezi (MADA), geçtiğimiz Mart ayında Filistin bölgelerinde bulunan medya çalışanlarına karşı 51 saldırının yapıldığını duyurdu.

GÖZAT  Paris'te İsrail Taraftarları Basın Mensuplarına Saldırdı

Merkez, bugün yaptığı açıklamada, Mart 2017’de yaşanan ihlallerin Ekim 2015’ten bu yana en üst düzey olduğunu, Filistin’deki medya çalışanlarına yönelik saldırı sayısının ve niteliğinin önemli ölçüde arttığını açıkladı.

Ekim 2015’ün başında Filistin toprakları, Kudüs İntifadası’nın patlak vermesine tanık oldu ve bu da Filistinlilerle İsrail işgal güçleri arasında çatışmalara ve İsrail’in gazeteci ve medya çalışanlarına baskı yapmasına neden oldu.

GÖZAT  İsrail, Esir Gazeteci El-Gig'in Duruşmasını Erteledi

Mart ayındaki basın saldırıları, Şubat 2017’den yaklaşık iki buçuk kat oran fazla, yüzde 240 arttı. Şubat ayında sadece 15 saldırı görülmüştü.

MADA Merkezi, Mart ayında kaydedilen saldırıların yarısının “gazetecilere ve medya çalışanlarına karşı yapılan ciddi saldırılar” olduğunu belirtti.

GÖZAT  Siyonist İsrail, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE De Saldırıyor

İnsan hakları raporuna göre ise, İsrail işgal kuvvetleri 33 saldırıda bulundu ve daha çok medya kuruluşunu hedeflemeye devam etti. 5 matbaaya baskın yaptı, birkaç gazeteci yaralandı ve 5 gazeteci tutuklandı.

Rapor, Filistin özgürlüklerine ihlali Batı Şeria ile sınırlandırdı ve Şubat ayında kaydedilen ihlallere yönelik 18 ceza verildiğine dikkat çekti.