Siyonist İsrail, İşgale Hız Kesmeden Devam Ediyor

Soykırımcı İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu yaptığı açıklamada işgal altındaki Filistinde ve ürdün nehrinin batı yakasında yahudi site yapım çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Soykırımcı İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu dün Amerikalılarla yahudi yerleşke yapım çalışmaları konusunda mutabakata varmak için başlattıkları müzakerelerin sürdüğüne işaretle yeşil Kudüs halkası dışındaki yahudi mahallelerindeki yerleşke inşa çalışmaları meselesinin Amerikalı yetkilileriyle devam eden müzakerelerin gündemi dışında olduğunu belirtti. Netanyahu yahudi yerleşke yapım çalışmaları sürecinin adı geçen bölgedeki site inşa çalışmalarını sınırlandırmayacağını vurguladı.

GÖZAT  BM: İsrail, İnsanlığın EN GADDAR İŞGALCİSİ

BMT güvenlik konseyinin 23 aralık 2016 tarihinde Siyonist İsrail rejiminin Filistin bölgelerinde yahudi site inşa çalışmalarının kınaması dahilinde 2334 sayılı kararnameyi çıkardığı bir dönemde  Netanyahu site yapım çalışmalarının sürmesine vurgu yapıyor. Bu kararnameye göre soykırımcı İsrail rejimi Kudüs başta olmak üzere Filistin bölgelerinde yahudi inşa çalışmalarını kayıtsız şartsız durdurması gerekiyor.

GÖZAT  1948 İşgalinden Bugüne Filistin Nüfusunun Dünya Dağılımı

BMT’nın bu bildiriyi onaylaması ardından soykırımcı İsrail rejimi bu bildiriye karşı tepki göstererek işgal altındaki Filistin topraklarındaki siyonistlerin yaşadığı yerleşkelerde birkaç bin yeni sitelerin inşa çalışmalarının başlatılmasını onayladı. Soykırımcı İsrail rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yayılmacı siyasetlerindeki ısrarı BM güvenlik konseyinin bu rejimin sultacı uygulamalarının mahkum edilmesi kapsamında 2334 sayılı bildiriyi onaylandığı bir dönemde gerçekleşmesi bu rejimin bu bildiriyi kale almadığını ve tüm uluslararası konvansiyonları ve yasaları hiçe saydığının gözler önüne seriyor.

GÖZAT  Trump - Netanyahu Uyumu = YENİ İŞGALLER

BMT güvenlik konseyinin siyonistlerin Filistin topraklarında site yapım çalışmalarına karşı adı geçen bildiriyi onaylaması sırasında Amerika kamuoyunun baskılarıyla her zamanki siyasetinin aksine İsrail karşıtı uluslararası kararnameye olumsuz oy verdi veya veto ettiği BM kararnamelerine yönelik çekimser oy kullandı. Bu ortamda BM güvenlik konseyinde İsrailin yayılmacı uygulamalarına karşı başka kararnameler de yayınladı.

GÖZAT  İsrail Mescidi Aksayı İşgal Fonu Oluşturdu

Ancak Amerikada yeni hükümetin iktidara geçmesi Amerikanın soykırımcı İsrail rejimini desteklemesi süreci hızlanması aslında Amerikanın Siyonist İsrail rejimine yayılmacı siyasetlerini sürdürmesinde yeşil ışık yakması manasındadır. Soykırımcı İsrail rejiminin riyakarca uygulamalarını şiddetlendirmesinden güttüğü amacın kendi siyasetlerini dünya kamuoyuna kabullendirmektir.

GÖZAT  İşgal Altındaki Filistin Topraklarında 4000 YILLIK MEZAR BULUNDU

Öte yandan uluslararası alanda Rusya, Çin ve AB gibi ülkeler soykırımcı İsrail rejiminin Filistin topraklarındaki yayılmacı siyasetlerini ve bu rejimin Filistinlilerin haklarının ihlal etmesi ve bağımsız Filistin ülkesinin kurulmasını engellemesi gibi girişimlerine ciddi tepki gösterdiler. Çin cumhurbaşkanı Şi Cin Ping siyonist İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede Pekinin bağımsız Filistin ülkesinin kurulmasına vurgu yaptı. Aslında Pekinin siyonist İsrail rejimine karşı izlediği tavrı bugüne kadar eşine rastlanmayan bir gelişmedir.