Hamas: Katliamlar İsrail’in Acizliğinin Göstergesi

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, uluslararası toplumu insani, ahlaki ve siyasi sorumluluğunu üstlenerek işgal rejiminin işlediği cinayetleri ve Gazze Şeridi’nde uyguladığı soykırımı durdurmaya davet etti.

Heniyye, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal ordusunun gerçekleştirdiği katliamların direniş güçlerinden arka arkaya darbe yiyen kara kuvvetlerinin içinde bulunduğu çıkmazı yansıttığını söyledi.

Direniş güçlerinin Filistin halkının toprağını savunduğunu, binlerce şehidin ve yaralının intikamını aldığını belirten Heniyye, hastanelerin sistematik bir şekilde hedef alındığını, işgal güçlerinin son olarak Eş-Şifa Hastanesi girişindeki yaralıları, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin çevresini bombaladığını kaydetti.

“Bu vahşet ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in işgal rejimine yaptığı yeni ziyaretle eş zamanlı gerçekleşti” diyen Heniyye, ABD’nin tüm insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okuyarak işgal ordusunun katliamlarına yeşil ışık yaktığını belirtti.

Filistin direnişinin Filistin halkını savunmaya devam edeceğini bildiren Heniyye, Mısır’dan Rafah Kapısı’nı açmasını istedi.

Heniyye, Arap ve İslam ülkeleri halkları ile dünyanın özgür insanlarını da işgal güçlerinin katliamlarını protesto etmeye çağırdı.