İsrail, Filistinli ESİRLERİN İRADESİNİ Kıramayacak Kadar Zayıf

Hanini verdiği röportajda “Siyonist işgal rejimi, daha önce gerçekleşen esir takası öncesinde daha az bedel ödemek için esirlere baskı uyguladı, ama başarılı olamadı. Şimdi de aynı yöntem ve taktiği uyguluyor.

Burada şunu ifade edeyim. Birinci esir takas anlaşmasından önce yapılan baskılara boyun eğmeyip direndiğimiz gibi, şimdi de direniş gösterilecektir. Esirlerin iradeleri asla kırılmayacaktır. İşgalcinin baskılarına iman, sabır ve sebatla karşılık vereceklerdir” dedi.

GÖZAT  Halid Meşal: Şehitsiz ZAFER, Direnişsiz KURTULUŞ Yoktur

Suikastlar direniş meşalesini yakıyor

Hamas liderlerinden eski esir Hanini, işgalcinin Kassam komutanı Mazin Fukaha’yı tasfiye ederek, esirlere ve Hamas liderlerine “direnişe kalkışan, onu örgütlemeye niyet edenin sonu Mazin gibi olacaktır” mesajı verdiğini, buna karşılık kendilerinin de ona şöyle dediklerini söyledi:

“Yalan söylüyor ve yanılıyorsunuz. Bizim bir liderimizi veya kahramanımızı tasfiye ettiğinizde, onu bu dünyada kaybettiğimiz doğrudur. Ama inancımıza ve imanımıza göre şehitler diridir ve Firdevs Cennetlerinde nimetler içinde yaşıyorlardır. Onların akan kanları özgürlük yolunu açacaktır. Bizden birini yok ederseniz, şunu bil ki Filistin halkı içinde binlerce Mazin vardır.”

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Filistinli Esirlerin Açlık Grevinin TEK SONUCU ZAFER

Kudüs intifadası

Kudüs intifadasına da değinen Hamas lideri, şimdiki intifadanın diğer Filistin intifadaları gibi olaylara bağlı olarak med ve cezir yaşadığını, ancak asla ateşinin sönmeyeceğini söyledi.

Kassam Tugayları’nın Batı Yaka’daki kurucularından biri olan Hanini, düşmana karşı etkin bireysel eylemler gerçekleştiren intifada gençliğine mesaj göndererek “Ey gençler!..  İşgalciyi kovuncaya kadar Allah’ın bereketiyle yürüyün. Ey gençler! Gördüğünüz ihanetlerle vatanı satanlar nedeniyle umutsuzluğa kapılmayın, ümidinizi kesmeyin. Yolunuza devam edin, işgalciye karşı direnin; çünkü umutsunuz. Ümmetin özgürlük umudunu taşımanız gerekir” dedi.

GÖZAT  El-Bergusi: Filistinli Esirler MİLLİ HAZİNEMİZ!

İslamî Kitlenin Necah Üniversitesi seçimlerine katılması

En son siyasi bilimlerde doktora tezini vererek akademik doktor unvanını alan Hanini, İslamî Kitle Öğrenci Grubunun, En-Necah Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerine iştirak etmesine değinerek, işgalciyle Filistin Yönetimi’nin baskıları nedeniyle uzun yıllar seçimlerden uzak kalan öğrencilerin yeniden seçimlere iştirak etmelerinin bu gruba bağlı öğrencilerin her türlü baskı, tutuklanma ve takibe rağmen canlılığını ve köklülüğünü gösterdiğini söyledi.

Üniversite gençliğinin önemine işaret eden Hanini “Bu gençler ümmetin umududur. Üniversitelerimize hep ümitle bakıyoruz. Buralardan Cemal Mansur, şehid Yahya Ayyaş, esirlerden Abdunnasır İsa, Muaz Bilal gibi kahramanları mezun etmiştir. İslamî Kitle’nin En-Necah’ı aydınlatmasını bekliyoruz” dedi.

GÖZAT  İsrail Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere İŞKENCE YAPIYOR

Zindanlar birer medrese

Özgürlerin Vefası esir takas anlaşmasıyla özgürlüğe kavuşan Hamas lideri Hanini, Filistin dışına sürgün edildi. Zindanda iken üniversite ve yüksek lisansını tamamlayan Hanini, sürgün edildiği Malezya’da Siyasi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktora tezini verdi.

Filistinli esirler esaret yıllarında içerde direniş hareketlerinden eğitim alır ve terbiye görürler.

GÖZAT  GAZZE'de Tekerlekli Sandalye İle İsrail Ablukasına DİRENİŞ

Esir olduğu yıllarla ilgili anılardan bazılarını paylaşan Hanini şunları söyledi:

“Filistinliler esir düştüklerinde içerde İslamî hareketlerden kültürel, sosyal ve ilmi alanlarda eğitim alıp öğrendiklerini sindirirler. İçerde hareketlerin ilkeleriyle yaşarlar. Hamas üyesi olmam nedeniyle içerde hareketin ilkeleri ve düşünceleriyle geliştim. O nedenle ben de doktora konusunu Hamas olarak seçtim.”

GÖZAT  El-Hayye: İsrail, Filistin Direnişinin ŞARTLARINA BOYUN EĞECEK

Gurbetçiler Filistinli elçilerdir

Doktorasını hazırlarken sürekli birlikte olduğu gençlere mesaj gönderen Hanini “siz vatanın elçilerisiniz. Sizlerin mesajınızı korumanız ve davanızı dünyaya ulaştırmanız gerekir. Bu dava için imkânlarınız ölçüsünde çalışmanızı sürdürmeniz gerekir. Akademik diplomalar almaya gayret ediniz. Çalışınız ve üretiniz. Bundan sonra halkınızın ve vatanınızın özgürlüğü için vatanınıza dönünüz” dedi.

Grupçuluk ümmeti parçalıyor

Bölgede meydana gelen olaylara değinen Hamas lideri Hanini, hareketi ümmetin enerjisini tüketen ve sonu hüsran olan savaşlara çekme girişimleri konusunda uyararak, başta Siyonist işgal rejimi olmak üzere ümmet düşmanlarının bu savaşla hareketi iç savaş ve boğuşmalarla bitirmek istediklerini, bununla ümmetin gençlerine kendilerini unutturarak iç savaşla meşgul etmeyi amaçladıkları söyledi.

GÖZAT  Hamas: Gazze'yi DİRENİŞİN KALESİ YAPALIM

Hanini röportajın sonunda Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan istisnasız bütün esirleri selamladıklarını belirterek, en yakın zamanda özgürlüğe kavuşmalarını umut ettiklerini ifade etti.

Hamas lideri Hanini, zindanlardaki dostlarına da şu mesajı gönderdi:

“Sabır ve sabır. Sebat ve sebat. Zorluktan sonra mutlaka kolaylık vardır. Zorluktan sonra mutlaka kolaylık vardır. Sizin için ve aileniz için zafer yakındır. Özgürler Vefası-2 Allah’ın izniyle oldukça yakındır.”