İslami Cihad: Şehit Caberi, Filistin’de Vahdet Öncülerindendi

Hamas’ın askeri kanadının en önemli komutanlarından olan Ahmet Said el-Caberi’nin Siyonist İsrail tarafından Kasım 2012‘de Gazze’ye düzenlenen saldırıda şehit edilmesinin üzerinden 8 yıl geçti.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birim üyesi Nafiz Azzam, el-Caberi’nin şehadeti yıldönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada “İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın en önemli komutanlarından biri olan şehit el-Caberi, halkımızın birliği ve iç cephenin bütünlüğünün sağlanması için en çok çalışanlardan biriydi.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamanın devamında Azzam, şehidin her durumda, Filistin halkının haklarına bağlı kalıp devletinin ulusal çıkarları için çabaladığını sözlerine ekledi.

Azzam, el-Caberi’nin mukaddes topraklarda İslami cihadın güçlenmesinde önemli rol oynadığını belirterek, aynı zamanda Filistin’deki birçok aileyi sevindiren ‘Esirlere Vefa’ esir takası anlaşmasıyla yüzlerce esirin özgürleşmesine de büyük katkı sağladığını söyledi. Ayrıca Azzam, Filistin halkının, şehit komutan gibi kahramanları ve zaferlerini unutmayacağını vurguladı.