İŞGAL Polisi AKSA Girişinde Saldırdı

Nizam Ebu Remuz adındaki Kudüslü vatandaş verdiği bilgide, kendisinin âdeti olduğu üzere sabahları Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya baskın yapıkları sırada içeri girilmesine müsaade edilmediği için El-Esbat Kapısında bekleyip nöbet tuttuğunu, kimliğini kontrol eden işgal polisinin sözlü saldırısına maruz kalması üzerine tartışma çıktığını, aynı polisin tutuklanması için kendisini bölgedeki polis noktasına götürdüğünü, orada sandalyeye oturur oturmaz da polisin kafasına ve yüzüne vahşice darbeler indirdiğini söyledi.

Ebu Remuz, saldırıdan sonra işgal devriyesinin kendisi alıp Kudüs’ün batısındaki Kışla Polis Merkezine götürdüğünü, durumunun kötüleşmesi üzerine de hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Saldırıdan sonra Kışla Merkezine ifade vermek üzere çağrıldığını belirten Kudüslü murabıt, işgalcinin kendisinin Kara Liste’de olduğunu belirterek Mescidi Aksa’dan uzak tuttuğunu kaydetti.

İşgal polisi, Mescidi Aksa kapılarında nöbet tutanları kara listeye alıp onların içeri girmelerini engelliyor. İşgal polisinin keyfi uygulaması olan bu uzaklaştırmanın hiçbir hukuki dayanağı bulunmuyor.

Diğer taraftan işgal güçlerinin Batı Yaka’nın Nablus şehrinin doğusunda yer alan Deir El-Hatab köyünde yaptıkları aramalarda yanlarında molotof buldukları gerekçesiyle üç genci tutukladıkları belirtildi.