HENİYYE: Esir Takası İsrail’in Bedel Ödeyeceği Günü Bekliyor

Siyonist işgal rejimi zindanlarında haklarının geri verilmesi ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için esirlerin sürdürdüğü Özgürlük ve Onur açlık direnişine destek için Gazze’de kurulan destek çadırını ziyaret eden ve bir röportaj veren eski İsmail Heniyye, şu anda esirlere destek için kurulan çadırların, yakında esirleri karşılayan çadırlara dönüşeceği ifade etti.

Filistinli esirlere göndermek istediği mesajda, Filistin halkının direnişin arkasında olduğunu belirterek “Biz direnişin arkasında kenetlendik ve biriz. Biz, yeni bir esir takası anlaşmasını gerçekleştirmeye kadiriz” dedi.

GÖZAT  Hamas'ın Yeni Siyasi Lideri İSMAİL HENİYYE

Filistinli esirlerin, liderlerin karar aldıkları masada her zaman durduğunu, hiçbir zaman buradan kaldırılmadığını hatırlatan Heniyye, bütün katman ve oluşumlarıyla; direniş, ulusal güçleriyle Filistin halkının bu meseleyi öncelikli meselelerin başına koyduğunu, Filistin halkının direnişiyle daha önce onurlu bir esir takas anlaşmasını; özgürler vefasını sağladığına dikkat çekti.

Sözlerini şöyle sürdürdü: “Esirlere şu mesajı gönderiyorum. Biz sadece esirlerle dayanışma mesajını göndermiyoruz. Tutumuzla onların meselesini kendi meselemiz olarak kabul ettiğimizi ifade ediyoruz. Onların meselesi her Filistinlinin meselesidir. Onların meselesi esirlerin çocukları olduğunu düşünen her Filistin evinin meselesidir.”

GÖZAT  SİYONİST İSRAİL: Arap Yönetimlerle İlişkilerimiz Gelişiyor

Açlık direnişindeki Filistinli esirlere destek için kurulan çadırda muhabirimizin sorularını yanıtlayan Heniyye, “Her ‘Onur ve Özgürlük’ savaşında hedeflerini gerçekleştiren bu kahraman, adam gibi adamların arkasında toplum olarak yürüyoruz. Onları özgürlüğe kavuşturmak, her vatansever Filistinli ile her Arap ve Müslüman’a farzdır” ifadesini kullandı.

Bütün bileşenleriyle Arap ve İslam ümmetine çağrıda bulunan Hamas lideri Heniyye, işgalciye karşı mücadele eden Filistinli esirlerin arkasında durmalarını, taleplerini seslendirmelerini isteyerek, esirlerin ümmeti savunmak ve en önemli davası için zindana girdiklerini, uğrunda mücadele edip esir düştükleri davanın Filistin, Kudüs, mülteciler, özgürlük ve onur olduğunu hatırlattı.

GÖZAT  HAMAS'ın Yeni Siyasi Belgesi (42 MADDE TAM METİN)

Heniyye, Filistinli esirlerin meselesinin bölgesel ve küresel düzlemde gündeme taşınmasını istedi.

Heniyye mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Ey kahramanlar! Size selam, sevgi saygı, hürmet gönderiyoruz. Allah’ın izniyle sizinle özgürlük meydanlarında, Mescidi Aksa meydanında buluşacağız.”