Han Yunus’ta Operasyon – Siyonist Askerler Öldürüldü

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, mücahitlerinin Han Yunus’un batısında siyonist işgal askerlerini hedef aldığını ve bazılarını öldürdüklerini, kalanları da yaraladıklarını açıkladı. 

Kassam Tugayları yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’un batısındaki Emel Mahallesi’nde, bir eve giren işgalci askerleri antitank TBG roketiyle vurduklarını, ardından da otomatik silahlarla üzerlerine ateş ettiklerini, bazılarını öldürdüklerini kalanları da yaraladıklarını bildirdi. 

Kassam Tugayları dün yaptığı açıklamada da işgal güçlerine yönelik birçok silahlı eylem gerçekleştirildiğini ve işgalci askerlere önemli kayıplar verdirildiğini duyurmuştu.

Dünkü açıklamada Zeytun Mahallesi’nde işgalci askerlerle şiddetli çatışmaya girildiği belirtilmişti. Burada işgalcilerden iki keskin nişancının mücahitlerin El-Ğul isimli silahıyla vurulduğu bildirildi. Çatışmalardan sonra işgalcilerin helikopterlerinin ölü ve yaralıları taşımasının görüntüleri alınmıştı.

Mücahitler Zeytun Mahallesi’nin Salahaddin Caddesi’nde işgalcilerin Mirkava tipi bir tanklarını imha etmişti.  

Ayrıca Han Yunus çevresindeki birkaç noktada da çatışmalar meydana geldi. Emel Mahallesi’nin batısında işgalcilerin iki askeri araçlarının El-Yasin 105 füzesiyle vurulduğu bildirildi.  

Bunların dışında da birçok noktada işgalci askerlere önemli kayıplar verdirildi.

İşgal ordusunun resmi açıklamalarında işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik saldırıları başlatmalarından bu yana işgalci er ve subaylardan 576 kişi öldürülürken 2984 kişi de yaralandı. Ancak işgal rejiminin hastane kaynaklarından verilen bilgiler hastanelere en az 6600 yaralının ulaştırıldığını ortaya koyuyor. Bu yüzden işgal ordusunun gerçek rakamları vermediği, kayıplarının önemli bir kısmını gizlediği tahmin ediliyor.