Hamas’tan El-Fetih’e: GEL DE YÖNET ÇAĞRISI

Gazze Şeridi’nde uluslararası alanda ödül kazanan gazeteciler onuruna düzenlenen törende konuşan El-Hayye, Hamas’ın Gazze’de yeni bir hükümet kuracağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Filistin’in mevcut hükümetinin El-Hamdallah başkanlığındaki hükümet olduğunu ve Gazze Şeridi’nden de onun sorumlu olduğunu ifade etti.

GÖZAT  Gazze Tek Başına Devlet Olmaz, Gazze'siz De Devlet Olmaz

Geçen ay Beyrut’ta başlattıkları Filistin Kurtuluş Örgütü’nü yeniden yapılandırma ve yeni bir ulusal konsey  oluşturma sürecini tamamlamaya kararlı olduklarını kaydeden El-Hayye, Hamas’ın yerel seçimleri reddetmediğini fakat seçimler için sağlıklı bir ortamın hazırlanmasını istediğini söyledi.

GÖZAT  Filistin Yönetimi: Batı Şeria'da Seçim Var, Gazze'de Yok

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli esirleri özgürlüğe kavuşturmak için her şeyi yapacaklarını bildiren El-Hayye, savaş aşığı olmadıklarını, bilakis işgal rejiminin terörünün kurbanları olduklarını belirtti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Washington’a yapması beklenen ziyaretine de değinen El-Hayye, Filistin Yönetimi medyasının Abbas-Trump telefon görüşmesinden sonra Filistin halkına boş hayaller satmaya başladığını ifade etti.