Filistin Yönetimi: İsrail, Tüm Vergi Paralarını Bize Veriyor

Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin eş-Şeyh yaptığı açıklamada, İsrailli makamların, vergi geliri ödemelerini Filistin Yönetimi’ne havale ettiğini duyurdu.

Sosyal medya ağı Twitter hesabından konu hakkında yaptığı paylaşımında eş-Şeyh, İsrail rejiminin, 3 milyar 768 milyon şekel tutarındaki tüm mali ödemeleri Filistin Yönetimi hesabına aktardığını belirtti.

Daha önce eş-Şeyh, 3 Haziran’da yaptığı bir açıklamada, Filistin Yönetimi’nin, Siyonist İsrail ile yapılan anlaşma ve mutabakatlara bağlı kalınmayacağı yönündeki kararına binaen, vergi gelirlerini teslim almayı reddettiklerini duyurmuştu.

Diğer taraftan Filistin’in üst düzey yetkilileriyle İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak planlarına karşı atılacak adımları görüşmek üzere 20 Mayıs’ta Ramallah’ta bir araya gelen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, güvenlik anlaşmaları da dahil olmak üzere, İsrail ve ABD ile yapılan anlaşma ve mutabakatlardan çekildiklerini kaydetmişti.

Ancak Filistin Yönetimi, 17 Kasım’da yaptığı açıklamada, İsrail’le güvenlik iş birliğine yeniden başlayacağını bildirmişti.