HAMAS’ın Yeni Vizyonu, Gelecek Nesillere İLHAM KAYNAĞI

Eş-Şair, Hamas’ın siyaset belgesinin hareketin alışılmış söyleminden taviz vermeden dünya kamuoyuna hitap ettiğini belirtti.

“Buzur” Kalkınma ve Kültür Merkezi’nin “Hamas’ın Siyasi Belgesi Gelişme mi Dönüşüm mü?” başlığıyla düzenlediği panele katılan Eş-Şair, Hamas’ın siyaset belgesinin hareketin fikri olgunlaşması yolunda ileri bir adım olduğunu ifade etti.

GÖZAT  Siyonist Netanyahu HAMAS'ın Yeni Siyaset Belgesini ÇÖPE ATTI

Hamas’ın siyaset belgesiyle misakını karşılaştıran Eş-Şair, hareketin misakının seksenli yılların sonunda aceleyle yazıldığını ve belirli bir döneme hitap ettiğini söyledi.

Her dönemin kendine has bir cevabı olduğuna dikkat çeken Eş-Şair, işgalci düşmanın geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni siyaset belgesinin tehlikesini hissettiğini ifade etti.

GÖZAT  ERDOĞAN: Hamas'ın SİYASET BELGESİ Önemli Adım

Siyaset belgesinin önsözünün maddelerinden daha önemli olduğunu söyleyen Eş-Şair, belgenin önsözünün işgal rejimiyle Filistin halkı arasındaki mücadelenin doğasını ortaya koyduğunu bildirdi.

Hamas’ın siyaset belgesinin birçoklarının hesaplarını bozduğunu kaydeden Eş-Şair, belgenin tarihi nitelikte olduğunu ve hazırlanması için büyük çaba sarf edildiğini dile getirdi.