GAZZE’de Ramazan Alışverişleri Sönük Geçiyor

Ramazan ayına girildiği halde kurulan pazarlarda başka yerlerde görülen canlılık görülmüyor. Çok az sayıda müşterinin uğradığı pazarda konuşan esnaf, durumu takdir ettiklerini, bir taraftan abluka, diğer taraftan memur maaşlarının kesilmesinin ekonomiyi vurduğunu ifade ediyor.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Trump Filistin'e ŞER Getirdi

Gazze’deki en büyük süpermarketlerden birinin sahibi, geçmiş yıllardaki Ramazanlarla kıyaslandığında bu yıl alışverişin çok fazla düştüğünü söyledi.

Muhabirimize konuşan Gazzeli vatandaş Ali Ğazal (38) ise, zaruri ihtiyaçlarından başka bir şey alamadığını belirterek, geçmiş yılların aksine Ramazan’da farklı çok az şey alabildiğini ifade etti.

GÖZAT  Siyonist Rejim FİLİSTİNLİ ESİRLERİ Yaşanamayacak HÜCRELERE ATIYOR

Ali Ğazal’a katılan Ummu Usame Hamid de Ramazanların artık geçmiş Ramazanlara benzemediğine, kuşatma, iç bölünme ve Filistin Yönetimi’nin Gazze’ye yönelik uygulamalarının vatandaşların alım gücünü ciddi manada etkilediğine dikkat çekti.

On yıldır kuşatma altında olan ve bu süre içinde 3 ağır savaş yaşayan Gazze şimdi de Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve hükümetinin ekonomik yaptırımları nedeniyle ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor.