İslami Cihad Çağrısıyla Gazze’de İsrail Abluka PROTESTOSU

Gazze’de onlarca Filistinli, İsrail’in 11 yıldan bu yana uyguladığı ambargoyu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

İslami Cihad Hareketi’nin çağrısıyla bir araya gelen göstericiler, Han Yunus’taki Büyük Cami önünden başladıkları gösteride ambargonun kaldırılması yönünde pankartlar açtı.

GÖZAT  Siyonis İsrail'in GAZZE ABLUKASI Genişleyerek Devam Ediyor

İslami Cihad Sözcüsü Davud Şihab, yaptığı açıklamada, “Gazze halkı ambargoya, İsrail’in devam eden ihlallerine, sosyal ve ekonomik krizlere rağmen aşağılanmayı ve ihmalkar olmayı reddetmektedir.” dedi.

Şihab, “Birliğimizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz ve temel meselemiz dururken bizi ikincil meselelerle meşgul etmeyi hedefleyen planlara karşı duracağız.” diye konuştu.

GÖZAT  Hamas: Abluka Altındaki Gazze, PATLAMA NOKTASINDA

Filistin hükümetinin Gazze’deki memurların maaşlarının bir kısmında kesintiye gitmesini de kınayan Şihab, bu sorunun kökten çözülmesini istedi.

Gazze’deki Filistin yönetimine bağlı memurlar, geçen salı günü, ulusal uzlaşı hükümetinin, mart ayında maaşlarda yüzde 30 kesinti yapıldığını duyurmuş, hükümet ise bunların geçici tedbirler olduğunu söylemişti.