Gazze’de 1 Siyonist Subay İle 2 Asker Öldürüldü

Siyonist işgal ordusu son açıklamasında Gazze’nin güney kesiminde biri subay ikisi er olmak üzere üç askerinin öldürüldüğünü itiraf etti. Filistin direnişi tarafından yapılan açıklamalarda ise işgal askerlerine büyük kayıplar verdirildiği dile getirildi.

İşgal ordusunun açıklamasında öldürülenlerden birinin 630 nolu ihtiyat birliğinin komutanı, birinin komutan yardımcısı, üçüncüsünün de yine aynı birlikte bir asker olduğu ifade edildi. Açıklamada söz konusu askerlerin patlayıcı yerleştirilen bir binanın patlatılması sonucu öldürüldükleri, Gazze’nin güneyinde ayrıca birçok askerin muhtelif şekillerde yaralandığı belirtildi.  

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları yaptığı açıklamada Han Yunus’un doğusundaki Büyük Abasan mevkisinde işgal askerlerinden 10 kişiyi sıfır noktadan vurarak öldürdüğünü duyurmuştu. 
  
Siyonistlere ait medya organlarında dün yayınlanan haberler de direniş güçlerinin açıklamalarını teyit eder nitelikteydi. Çünkü İzzettin Kassam Tugayları’nın söz konusu 10 askerin Büyük Abasan mevkisinde öldürülmesine dair açıklamayı yapmasından önce siyonistlere ait haber kaynaklarında, Han Yunus civarında işgal askerlerine büyük bir pusu kurulduğu ve 11 askerin öldürüldüğü yönünde haberler yayınlanmıştı. Ancak işgal ordusu bu askerlerin durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

Diğer yandan İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları da mücahitlerinin işgal askerlerine Han Yunus’un güneydoğusunda büyük bir pusu kurduğunu ve birçok askeri öldürürken birçoğunu da yaraladığını duyurmuştu. 

İşgal ordusu siyonist toplumda moral probleme yol açmaması ve işgal ordusunun Gazze’deki operasyonlarından kaynaklanan kayıplar sebebiyle siyonist toplumdaki tepkilerin daha fazla artmaması için kendi askerlerinin kayıplarını büyük ölçüde gizliyor. Bu sebeple resmi açıklamalarda verilen rakamların gerçek sayıların çok az bir kısmını kapsadığı tahmin ediliyor.