Filistinli Yazardan Mahmud Abbas ve Arap Rejimlerine Eleştiri

Bilindiği gibi Barakat aynı zamanda FHKC Genel Sekreteri olan Ahmad Sa’adat’a Özgürlük kampanyasının koordinatörü. Barakat bu röportajda bölge halklarına yönelik ABD saldırılarını ve ABD eliyle oluşturulan yeni dünyayı ele aldı. Aşağıda bu röportajdan bölümler paylaşıyoruz.

GÖZAT  Siyonist İsrail Heyeti ARAP REJİMLERİNİ GEZİYOR

“ABD emperyalizminin savaş suçları utanmazca artıyor, Afganistan-Pakistan sınırına kısa bir süre önce atılan şu “bombaların anası” bunun son kanıtı. Bu suç, Suriye’deki ABD saldırganlığından ve Doğu Asya’daki savaş tehditlerinden ayrı düşünülemez.

ABD’nin Suriye’yi tehdit ettiğini, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni tehdit ettiğini ve sivilleri ve Afganistan toprağını uluslararası tehditlerine destek olacak silahlar için deney alanı olarak kullandığını görüyoruz.”

GÖZAT  İslami Cihad: Araplar FİLİSTİN'i DESTEKLEMEKTEN ACİZ

“Bütün bu eylemler ABD’nin ‘düşman’ ya da ‘muhalif’ olarak tanımladığı ülkeleri tehdit etme çabalarından ibaret olmayıp aslında tehditlerini ‘tarafsız’ güçlere doğru yaygınlaştırma anlamına da geliyor. Trump, geçtiğimiz on yıl boyunca İsrail’in bombalarını ve silahlarını Gazze ve Lübnan’da denediğini hatırlatır şekilde, halklarımızın ve bölgemizin ABD savaş endüstrisi için bir deneme sahası olmasına alışmamızı ve bunu normal karşılamamızı istiyor.

Nitekim ABD ve İsrail uluslararası silah fuarlarında, Gazze’deki çocukların, Afganistan’daki kadınların, Yemen ve Irak’ta yoksullaştırılmış sınıfların üzerinde ‘başarıyla’ denenmiş olduğu silahları satıyor. ABD silah şirketleri bölgede halklarımızın katledilmesinden günbegün kâr ediyor.”

GÖZAT  Netanyahu'dan Mahmud Abbas'a GAZZE DİREKTİFİ

“Katil ABD emperyalizmi bölgemizde yeni bir olgu değil ve Trump ve ABD’nin rolüyle ilgili her türden yanılsamanın bir kenara bırakılması gerekir. Trump bankacıların, polislerin ve generallerin öne sürdüğü bir gemi aslanıdır.

Bugün Arap dünyasında Suudi Arabistan, Katar ve Mısır’da Sisi’nin önderliğindeki gerici güçlerin iki konuda Trump’ın ardına dizildiğini görüyoruz; ‘teröre karşı savaş’ ve İran’a karşı gerçek ekonomik ve politik savaş ve askeri savaş tehdidi.”

GÖZAT  İsrail ve Mahmud Abbas’ın 2006 Yılından Beri HAMAS’ı Tasfiye Hayali

“Bugün Arap gerici rejimleri direnişe ve bölgedeki her türlü devrimci ve gerçekten demokratik değişime karşı İsrail ile işbirliği yapıyor. Bu, Filistin halkı ve onun hakları pahasına ve Arap halkına gerçeği tersyüz edilmiş halini dayatarak yapılıyor, yani İsrail’in dostumuz ve İran’ın düşmanımız olduğuna dair ağır bir propagandayla.”

“Trump Filistin’e önce bir CIA yöneticisini ve daha sonra Filistin Yönetimi’ne dokuz şart sunan özel bir elçi gönderdi, iki adam da Mahmud Abbas’la buluştu. Bu buluşmalardan önce Filistin Yönetimi’ne güvenlik delegasyonları gönderilmişti. Olup biteni özetlemek gerekirse, Filistin Yönetimi ABD ve İsrail için bir güvenlik şubesi gibi çalışacak. Abbas ABD’nin dokuz koşulunu şimdiden yerine getirdi, özellikle de Batı Şeria ve Gazze’de halk sınıflarının açlıktan ölecek hale gelmesiyle.”

GÖZAT  Netanyahu: Araplarla Gizlice İlişkilerimizi Geliştiriyoruz

“Bu durum ne anlama gelmektedir? Filistin kapitalist sınıfının krizini Filistin halk sınıflarının krizini yaratarak çözmek istiyorlar, halk için bir kriz yaratarak ve Filistin halkının hakkı olan fonları ABD ve Avrupa güçlerinin dayattığı koşulları yerine getirmek için çalarak.

Bu onlara ve Trump’a hizmet ediyor. Gazze’den Ayn el-Hilve’ye ve Suriye’ye kadar Filistinlilerin yaşadığı toplumsal ve ekonomik krizleri gördüğümüzde bunların kapitalizmin, Siyonizmin ve emperyalizmin ürünü olduğunu ve en gerici iktidar biçimlerini konsolide etmek için kullanıldığını biliyoruz.”

GÖZAT  Hamas: Fetih Yönetimi HALKI KANDIRIYOR

“Bugün Gazze’yi aç bırakma siyaseti neden ortaya çıktı? Güvenlik işbirliği siyaseti neden yoğunlaştırılıyor? Filistin Yönetimi neden Filistin halkının birlik ve güvenlik işbirliğinin sona erdirilmesine yönelik çağrılarını reddediyor?

Bütün bunlar yeni bir döneme girdiğimizin işareti, bu yeni dönemde Batı Şeria ve Gazze’nin kapitalist sınıfının ‘özerklik hükümeti’ni, devlet olmanın getirdiği egemenlik ve otoriteden eser yokken, ‘Filistin devleti’ olarak tanımlayarak kabul ettikleri bir dönemdir. İsterseniz ‘Filistin imparatorluğu’ adını verin, hâlâ Vichy rejimiyle yönetilen işgaldir bu.”

GÖZAT  İsrail Gazetesi: Netanyahu - Arap Rejimleri Gizli Görüşmesini İfşa Etti

“Halkımız Abbas’ın İsrail’in tek bir yerleşimi inşa etmesini engelleyemeyeceğine ya da tek bir esirin özgürlüğünü sağlayamayacağına ikna olmuş durumda.  Bunlar Filistin direnişinin görevleridir.

Bir başka acil görev boykot hareketin güçlendirilmesi ve genişletilmesi ve ırkçı, Siyonist devletin tecrit edilmesidir. Güvenlik işbirliğinin başkanıyla ABD emperyalizminin, pasta yerken Arap topraklarına füze atmakla övünen açıkça ırkçı başkanını bir araya getiren grotesk Abbas-Trump buluşmasıyla ilgili hiçbir yanılsamaya yer yok.”

GÖZAT  Hamas: Mahmud Abbas'ın Açıklamaları VATANA İHANET!

“Nitekim ABD’deki Filistin topluluğundan Mahmud Abbas’a, açıklandığı gibi ay sonunda, Washington’a gelmeden önce Filistin halkı ve ABD’deki Filistinliler adına konuşmamasını isteyen bir mesaj göndermelerini istedik. Filistin halkının gerçek temsilcileri İsrail tarafından esir alınmıştır.

Bu vesileyle, dünyanın her yerindeki ilerici ve devrimci güçleri İsrail’de ve -ABD ve Fransa da dahil olmak üzere- başka yerlerdeki hapishanelerde kahramanca mücadele eden Filistinlilerle dayanışma ve eylem haftasına destek vermeye çağırıyoruz.”

Yazının İngilizce Aslına Buradan Ulaşabilirsiniz:

=> Barakat: Trump is a figurehead for bankers and generals; Palestinians are entering a new era