FİLİSTİNLİ DEVRİMCİ AKTİVİST Şehit Basil El-Arac KİMDİ?

Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde İsrail’in arananlar listesinde yer alan Filistinli direnişçi Basil Arac, işgal güçleriyle girdiği silahlı çatışmada şehid oldu. Şehid Arec için Filistin Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmet Saadat başta olmak üzere Hamas, İslami Cihad ve Halk Direniş Komiteleri’nden taziye mesajları geldi. Direniş hareketleri, Arac’in şehadetinin Batı Şeria’da tufan etkisi yaratacağını söylediler.

Filistinli Direnişçi Arac Annesinin İfadesiyle, “Hür Yaşadı Hür Öldü”

Batı Şeria’da Siyonist işgal güçlerine karşı sürdürülen direnişin örgütlenmesinde aktif olarak rol alan Filistinli direnişçi Basil Arac, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucunda gece geç saatlerinde şehid oldu.

GÖZAT  Hamas: Şehit El-Arac DİRENİŞ BİLİNCİNİN ÖRNEĞİDİR!

Gece 2 sularında Basil Arac’in yaşadığı evi kuşatma altına alan Siyonist işgal güçleriyle evde bulunan gençler arasında silahlı çatışma çıktı. Ramallah’a bağlı el-Bira’da yaşanan çatışma sırasında Arac’in şehid olduğu, bir Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. Arac’in şehadet haberinin duyulması üzerine sokaklara inen Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı.

Arac’in şehadet haberini alan annesi, oğlu için “Hür olarak yaşadı Hür olarak öldü” ifadelerini kullanırken “Filistin güvenlik güçleri, onu tutuklamak için defaatle eve geldi ama o teslim olmayı asla kabul etmedi” diye ekledi.

GÖZAT  Filistin Direniş Grupları: Şehitlerimizin Kanı İSRAİL İŞGALİNİ SÖKÜP ATACAK

Yedioth Ahronot gazetesinin, Yamam olarak bilinen İsrail Özel Kuvvetleri’ne dayandırdığı haberinde Arac’in eve baskın düzenleyen İsrail kuvvetlerine ateş açması üzerine etkisiz hale getirildiği belirtilirken İsrail askerlerinden can kaybının olmadığı ifade edildi. Aynı kaynaklar, Arac’in İsrail’e karşı büyük bir eylem düzenlemeyi hedefleyen hücrede, silah temininden sorumlu olduğunu iddia etti.

Hapishaneler ve Açlık Grevleri

Arac ve arkadaşları, işgal rejimine karşı silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla, Mart 2016’de Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı. Haksız yere tutuklanmalarını protesto eden gençlerin açlık grevine başlaması üzerine Filistin Mahkemesi, Arac ve arkadaşlarını 9 Eylül’de serbest bırakmıştı. Arac dışındaki Filistin gençler, serbest bırakılmalarından kısa bir süre sonra işgal güçleri tarafından tutuklanırken Arec, gözlerden kaybolmuştu.

GÖZAT  Kudüs İntifadasında Şehit Sayısı 290'a Yükseldi

Mısır’da eczacılık bölümü mezunu olan Arac, işgal altındaki Kudüs yakınlarında bir eczanede çalışıyordu. İsrail’i boykot amaçlı gösteri düzenlenmesinde aktif rol oynayan Arac,  2012 yılında dönemin savaş bakanı Shoul Mofaz’ın Batı Şeria’ya gelmesini protesto eden gösteriye katılmıştı. Gösteride Filistin güvenlik güçlerinin saldırısına maruz kalan Arac, bu saldırıda yaralanmıştı.

“Arac’ın Tecrübesi Devrimci Gençlerin Pusulası Olmalı”

Arac’ın şehid olması üzere Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat, tutuklu kaldığı işgal hapishanesinden bir taziye mesajı yayınladı.

GÖZAT  Filistin İntifadasının Tarihi ve MAZLUM KUDÜS İNTİFADASI

Saadat “Şehid savaşçı Arac, fikri, bilinci, kültürü ve koruduğu ulusal kimliğiyle Filistin’e doğru bir köprü inşa etti. Kalemi, asil değerleri ve ilkelerine hizmette asla yalpalamadı. Bir elinde silahı bir elinde de kalemi vardı. İlke ve sabitelerinde bir karış dahi pazarlığını kabul etmeyen bilinçli bir savaşçıydı. Bazı simsarlar Filistin topraklarını parça parça satarken Arac, hayatı karşılığında Filistin’i satın aldı” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi direnişçilerine çağrıda bulunan Saadat, Arac’in yolunun terk edilmemesi, zengin kültürü ve direniş tecrübesinden istifade edilmesini istedi. Saadat “Arac’in zengin kültürü ve direniş tecrübesi, devrimci Filistin gençliğinin pusulası ve yollarını aydınlatan meşaleleri olmalıdır” şeklinde konuştu.

GÖZAT  Karikatür: Filistin Bir Gün ÖZGÜR OLACAK!

“Halkımız İşgale Karşı Devrimci Tavır Koymaya Devam Edecek”

Arac için bir açıklama da İslami Direniş Hareketi Hamas’tan geldi. Hamas sözcüsü Hazım Kasım tarafından yapılan açıklamada “Basil Arac’in şehadeti, Batı Şeria’daki halkımızın işgalci İsrail’e karşı sürdürdüğü intifadasındaki bir halkadır. Mukaddesatın ve topraklarımızın sömürülmesine karşı sürdürülen bir isyandır. Arac’in şehadeti, özgürlük için başlatılan Kudüs intifadasının Filistin’in kararı olduğunun göstergesidir. Filistinli gençler, özgürlüğün bedeli olarak temiz kanlarını vermeye hazırlar. Halkımız, işgalcinin yüzüne karşı devrimci tavır koymaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

GÖZAT  Filistin Direnişi: Siyonist İsrail'in FATURASI KABARIYOR!

“Arac’ın Şehadeti Kudüs İntifadası’nın Devam Ettiğini Gösteriyor”

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed Müdellle, U News haber ajansına yaptığı özel açıklamasında, Arac’ın İsrail ile Filistin Yönetimi arasında sağlanan işbirliği neticesinde şehid edildiğini söyledi.

Müdellel “Arac’an suikastle şehid edilmesi, Kudüs intifadasının devam ettiğinin ve Filistin halkının iradesinin asla sarsılmayacağının göstergesidir” dedi.

GÖZAT  Hamas: Özgürlüğün Bedeli Çocuklarımızın Kanı Da Olsa ÖDERİZ!

“Arac’ın Şehadeti Tufan Olup Siyonist Rejimi Kökünden Sökecek”

Halk Direniş Komiteleri’den yapılan yazılı açıklamada ise Arac’in şehid edilmesinin tufan etkisi yaratarak Siyonist rejimi Filistin topraklarından söküp atacağı belirtildi.

Şehid Arac’ın yolunun sürdürülmesi ve devrimci eylemlerin düzenlenmesi çağrısında bulunan Komiteler’in açıklamasında “Devrimci mücahid Arac’ın bugün sabah Ramallah’ta şehid edilmesi, gençlerimiz ve halkımızın direniş ve şehadet yoluna bağlılığını göstermektedir. Allah’ın izniyle sancakları düşmeyecek, kararlılıkları zayıflamayacak” ifadelerine yer verildi.