Filistinli 1500 Esir AÇLIK GREVİNİN 4. GÜNÜNDE

17 Nisan’da işgal zindanlarında açlık grevine başlayan Filistinli esirler, işgal rejimi cezaevi idaresi tarafından ellerinden alınan hakların geri verilmesini talep ediyorlar.

Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevini takip eden medya komitesi, işgal yönetiminin esirlere yönelik cezai uygulamalarını sürdürdüğünü, ziyaretleri yasakladığını ve esirlerin yerlerini değiştirdiğini söyledi.

GÖZAT  Korsan İsrail'den, 2000 Yılından Beri 26 Bin İDARİ TUTUKLAMA CEZASI

Komite, dün gece konuyla ilgili yayınladığı bildiride, cezaevleri idaresinin dün sabahtan itibaren insan hakları kurumlarının avukatlarına engel olduğunu ifade etti.

Celbu’ Cezaevi’nde avukatların ziyaretlerine izin vermeyen cezaevi yönetiminin gerekçe olarak henüz bir gün önce eyleme başlayan açlık grevindeki esirlerin yürüyemediklerini öne sürdüğü kaydedildi.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Filistinli Esirlerin Açlık Grevinin TEK SONUCU ZAFER

Ofer Cezaevi’nde ise cezaevi yönetiminin Esir Kulübü avukatının esirleri ziyaretine izin vermediği ve esirlerden bazılarının cezaevinde bulunduğunu inkar ettiği bildirildi.

Bu arada, Askalan Cezaevi’nde tutulan hasta esirlerden bazılarının da açlık grevi eylemine katıldığı ve cezaevi yönetiminin esirlere yönelik elektrikli aletlerine el koyma gibi cezai uygulamalara başladığı belirtildi.