Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) Meşruiyeti Sorgulanıyor

Dr. Usame El-Eşkar Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) mevcut haliyle Filistinlileri, Filistin Direnişini ve Filistin Davasını yani Meşruiyetini sorgulayan bir yazı kaleme aldı. Yazıdan bölümler şöyle:

Filistin Kurtuluş Örgütü demokratik bir kuruluş olsaydı, kendisine bağlı Ulusal Konseyin periyodik olarak oturumlar düzenleyen icra komisyonunu seçer, şimdiki gibi kendi kendine gelin güven olmaz ve kendini seçimsiz yenilemezdi.

GÖZAT  Filistinliler Mahmud Abbas'ı İstemiyor

FKÖ, Filistin’deki bütün kesimleri şemsiyesi altına alsaydı, içerdeki Filistinlilerin 2006 yılında seçtiği Hamas hareketiyle, Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad ve diğer parti ve hareketleri de içinde görürdük.

FKÖ bizi temsil etseydi, dışarıdaki çıkarlarımızı savunacak, sorunlarımızı çözmek için çalışacak, bizim için devreye girecek, Filistin için çalışmada bize köstek değil destek olacaktı.

GÖZAT  Filistin İslami Cihad: İsrail İle İşbirliği Yapan Mahmud Abbas Gitmeli

FKÖ önümüzde olsaydı, onu atlamamız veya gözden çıkarmamız mümkün olmazdı. O, aslında hiçbir yerde bulunmadı ki onu atlamak aklımıza gelsin. Onun varlığını düşünen varsa, varlığının önümüzde değil, arkamızda olduğunu bilsin.

FKÖ’nün temizlenmesine veya yeniden yapılandırılmasına başlanmasını; bölge ülkelerinin onun kaybolmuş rolünü üstlenme ve ölü yöntemini sürdürmede ısrar etmeleri durumunda ise onun defnedilmesini umuyorum. Ölmüş olana en büyük iyilik onu defnetmektir.

GÖZAT  Hamas: Gazze Elektrik Krizinin Sorumlusu Mahmud Abbas

Dışarıdaki Filistinliler konusunda konuşacak son kişiler, Filistin ulusal kararını gasp edenler, halkı kendini temsil etmekten mahrum bırakanlardır.

Onlarda azıcık bir hayâ olsaydı, tek kelime etmezlerdi. Bu kadar sabır ve bu kadar suskunluk yeter.