CEZAYİR Basını: ARABİSTAN Rejimi YEMEN Yerine İSRAİL’e Saldırsın

Cezayirli El Fecr Gazetesi’nin haberine göre; Yemen aleyhinde oluşan, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap ittifakının, eğer iyi bir iş yapma niyetindeyseler Yemen’i yok edip insanlarını katletmek yerine, yolu açılmış olan Filistin’i kurtarmaları gerektiğini yazdı.

Yemen’deki Cinayetler Karşısında Sessiz Kalmak Caiz Değil

Cezayirli gazete; “Yemen; İnsanlık ve Vicdan Nerede?” başlığıyla yayınladığı haberde, zorbaların Yemen’e uyguladığı cinayetleri kınayarak şöyle yazdı; Bu aşamada herkes kendi vicdanına uyarak, bu zorbaların cinayetlerine ortak olmayı bırakmalı ve eğer olumlu bir iş yapma niyetindeyseler, gidip Filistin’i Siyonistlerin pençesinden kurtarmalılar.

Yemen’de Vebanın Yayılması

El Fecr haberin devamında Birleşmiş Milletler’i Yemen’de vebanın yayılması hakkında uyararak, şuanda Yemen’de 480 bin insanın vebaya yakalandığını ve 2 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini ve hastalığın bir şehir haricinde ülkedeki tüm şehirlere yayıldığını yazdı.

El Fecr devamında şu sözlere yer verdi; Yapılan son istatistiklere göre Yemen’de, dış güçlerin saldırıları sonucu yaklaşık 16 bin Yemenlinin öldüğü, bunların 2568’inin çocuk ve 1870’inin kadın olduğunu bildiriliyor. Aynı zamanda 2354’ünün çocuk ve 1960’ının da kadın olduğu 25 bin insan da saldırılar sonucu yaralandı.

Suudi-Amerikalı Zorba Güçler Yemen Faciasının Nedenidir

El Fecr iki yılı aşan Arap-Amerikan tarafının Yemen savaşına işaret ederek; Bu istatistikler Suudi-Amerikan zorbalarının Yemen’de oluşturdukları facianın bir kısmını gözler önüne seriyor.

Yemen Savaşı Tüm Bölgeyi Tehdit Ediyor

Gazete haberin devamında, her ne kadar bu cinayet eylemlerinin bir sonucu olmasa da, zorbaların Yemen’e saldırılarını ülkenin kuzeyinde devam ettirdiklerini ve bunun tüm bölgeyi tehlikeli bir bataklığa götürdüğünü yazdı.

El Fecr son olarak, herkesin bu savaştan ve katliamdan yalnızca Siyonist rejimin faydalandığını bildiğini vurguladı.

Haberin Cezayir Medyasından Kaynağı:

=> http://www.al-fadjr.com/ar/assatir/310775.html