Binlerce Yahudi, Siyonist İsrail’e Tepkili

Dün akşamı, siyah giyinmiş binlerce öfkeli yahudi, işgal altındaki Kudüs sokaklarında yürüdü ve sloganlar atarak “Tevrat Yahudilerine felaket getirme kararı” yazan pankartlar taşıdı, “İsrail Devleti Yahudilere zulüm uyguluyor” sloganları attı. Ayrıca “zorunlu askerlik Holokost’tur (Yahudi soykırımı)” diye de bağırdılar.

GÖZAT  Anti Siyonist Yahudiler: İsrail Bizi Temsil Etmiyor + FOTO

Protesto dalgaları, İsrail ordusunda askerlik yapmaktan kaçan bir yahudinin tutuklanmasına karşı başlatıldı.

İsrail’de askerlik süresi erkekler için iki yıl sekiz ayken, kadınlar için ise iki yıl. Bu süre, İsrail nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u arasında gerginliğin başlıca nedeni.

GÖZAT  176 Siyonist Yahudi Mescidi Aksa'ya Baskın Yaptı

İsrail uzmanı ve  Filistin Bölgesel Araştırmalar Merkezi Direktörü Ayman el-Rafati, İsrail ordusuna katılmayı reddeden yahudilerin İsrail’in% 8’ini temsil ettiğine inanıyor.

Rafati, bugün yaptığı açıklamada, “Bunlar, yahudi hukukunda askerlik görevi nin yapılmadığını düşünüyor, çünkü öncelikleri Tevrat’ı ve dini öğrenmek, askerlik hizmetini değil.” ifadesinde bulundu.

GÖZAT  ORTODOKS YAHUDİLERDEN İsrail Ezan Yasağına Tepki

Rafati ayrıca, “İsrail, 1948 yılından beri dini liderlerle hükümet arasında hayatları boyunca dini çalışmalarına devam edebilmeleri ve onları askerlik görevinden muaf tutmak için anlaşmalar imzaladı; ancak son on yılda sayıları yüz binlere yükseldi ve onlara devletin bakımında oldukları için maaşlar ödendi. İsrail toplumu bu yahudileri devletin korunmasına veya yapımına katkıda bulunmayan geniş bir İsrail kesimi olarak görüyor. “ dedi.