Binlerce Kişi Mescidi Aksa’da TERAVİH NAMAZI KILDI

Bunların büyük çoğunluğu geceyi de Mescidi Aksa’da geçirerek bugünün sabah namazını da Mescidi Aksa’da kıldı.

Bu kalabalığın Mescidi Aksa’ya sahip çıkma gayretiyle ve buranın özgürlüğüne kavuşması için verilen mücadeleye destek amacıyla buraya akın ettiği ifade edildi.

Mescidi Aksa’nın müdürü Ömer El-Kisvani yatsı namazı öncesinde toplanan kalabalığa sohbet ederek mübarek Ramazan ayının girmesini kutladı.

Kisvani yaptığı sohbette Filistinlileri Ramazan ayında Mescidi Aksa’ya toplanmaya ve her gün bu kutsal mabedi doldurmak için çaba göstermeye davet etti.

Bu arada Kudüs Vakıflar Dairesi de tüm İslâm âleminin Ramazan ayının girmesini tebrik etti. Kudüs Vakıflar Dairesi, Ramazan ayı boyunca Mescidi Aksa’ya toplanacaklar, burada ibadetlerini yapacak, iftar ve sahur yemeklerini yiyecek, itikafa girecek olanlar için hazırlıklarını tamamlamıştı.

Bu amaçla Mescidi Aksa’da genel bir temizlik yapılmış, dışarıya brandalar yerleştirilmiş, başta izci organizasyonları olmak üzere muhtelif kurumlar arasında koordinasyon sağlanmıştı.

Bu arada acil yardım ve sağlık ekiplerinin de Ramazan boyunca Mescidi Aksa’da toplananlara hizmet edecekleri ifade edildi.