Batı Şeria’da 9 Filistinli Gözaltına Alındı

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve 9 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde 9 Filistinlinin gözaltına alındığını belirterek, gözaltına alınanların işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları şüphesiyle aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

Filistinli aktivistler, işgal güçlerinin 20 yaşındaki Muhammed Mustafa Devabişe isimli genci Nablus’un güneydoğusunda yer alan Duma köyündeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçleri Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesinde Mühenned Nimr El-Amur, Ahmed Cemal El-Amur ve Muhammed Ziyab El-Amur isimli eski esirleri yeniden gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Beytlahim’in güneyindeki El-Hıdır beldesinde de Nesim Ali Subeyh isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçleri, El-Halil’in güneyindeki El-Fevvar Kampı’nda da Ahmed Kemal Ebu Taime isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Kudüs’te de işgal güçlerinin şehit Misbah Ebu Subeyh için helva dağıtan Kudüslü kadın aktivist Ayide Es-Saydavi’ye 15 gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiği kaydedildi.