ARABİSTAN ve BAHREYN: Kudüs Yürüyüşlerine KATILMAYIN!

Ürdün’deki Arabistan ve Bahreyn büyükelçilikleri; vatandaşlarına, Amerika karşıtı ve Kudüs’ün Siyonist Rejim’in başkenti olarak tanınması kararına tepki olarak yapılan gösterilere katılmamaları çağrısında bulundu.

Kuds-ül Arabi gazetesinin haberine göre; Arabistan’ın Ürdün büyükelçiliği twitter sayfasında şu paylaşımda bulundu:

Ürdün’de ikamet eden ve bu ülkedeki üniversitelerde eğitim görmekte olan Arabistan vatandaşlarından can güvenliklerini korumak amacıyla gösteri alanlarından uzak durmalarını istiyoruz.

Ürdün’deki Bahreyn büyükelçiliği ise bir bildiri yayımlayarak; vatandaşlarından Filistin halkıyla birlik gösterilerine katılmamalarını istedi.

Ürdün başta olmak üzere Arap ve İslam ülkelerinde Cuma günü Amerika karşıtı ve Trump’ın Kudüs’ün Siyonist Rejim’in başkenti olarak tanınması kararına tepki olarak yapılan geniş çapta gösterilere sahne oldu.

Haber kaynaklarınca son aylarda verilen haberlere göre, Suudi Arabistan’ın uygulamaları ve Siyonist Rejim’in bazı liderlerinin yaptığı açıklamalar, Riyad’ın Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme eğiliminde olduğunu göstermektedir.

Yine yakın zamanda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: Siyonist Rejim ile anlaşmak için “Arap Barışı Planı” adıyla bilinen projenin uygulamaya geçmesini bekliyoruz.