Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin Gazze’de sürdürdükleri soykırım saldırılarında son 24 saatlik süre içinde aileleri hedef alan katliamların sayısının 15’i bulduğu, toplamda şehit edilenlerin sayısının 18’i yaralananların sayısının ise 190’ı bulduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı bu sayının henüz enkaz altında olanları kapsamadığını, işgal güçlerinin sivil savunma ekiplerinin ve sağlık elemanlarının enkaz altında kalanları çıkarma faaliyetlerine engel olmak için bu tür girişimlerde bulunanlara silahlı saldırı gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı soykırım saldırılarında şimdiye kadar toplamda 27 bin 19 kişinin şehit edildiğinin, 66 bin 139 kişinin de yaralandığının tespit edildiğini, bunlara ek olarak binlerce kişinin de enkaz altında olduğunu ve onların kayıp statüsünde değerlendirildiğini dile getirdi. Şehitlerin, yaralıların ve kayıpların toplam sayısı ise 100 bini geçiyor. Bunların %70’ten fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Filistinli 2 Şehit İçin El-Halil’de Cenaze Törenine Büyük Katılım