Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail işgal güçlerinin Gazze’de sürdürdükleri soykırım saldırılarında son 24 saat içinde 16 katliam gerçekleştirdiklerini ve bu katliamlarda toplamda 150 kişinin şehit edildiğini 313 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Açıklamada halen çok sayıda kişinin işgal güçlerinin saldırılarında yıkılan binaların enkazı altında olduğu ve işgal güçlerinin sağlık ekiplerinin ve ilk yardım elemanlarının enkaz altında kalanları çıkarmak için müdahalede bulunmalarına engel oldukları, böyle bir müdahalede bulunmak isteyenlere işgal güçleri tarafından saldırılar düzenlendiği belirtildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdükleri soykırım saldırılarında toplamda 26 bin 900 kişinin şehit edildiğinin, 65 bin 949 kişinin de yaralandığının tescil edildiği, henüz enkaz altında olmaları sebebiyle çıkarılamamış olanların ise bu sayıya dahil olmadıkları dile getirildi. 

İşgal güçlerinin saldırılarında genellikle sığınma merkezlerinin ve sivil savunmasız insanların hedef alınması sebebiyle şehit edilenlerin ve yaralananların büyük çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluşturuyor.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı

Filistinli 2 Şehit İçin El-Halil’de Cenaze Törenine Büyük Katılım