Gazze’de 1 Günde 187 Şehit 312 Yaralı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı siyonist işgal güçlerinin sürdürdüğü saldırıların, katliamların ve icra ettikleri vahşetin son bir günlük bilançosuyla ilgili raporu yayınladı. Raporda işgal güçlerinin son 24 saat içinde gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 187’ye, yaralananların sayısının da 312’ye çıktığı belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı’nın raporunda işgal güçlerinin son katliamlarında şehit ettikleriyle birlikte, 7 Ekim tarihinden bu yana sürdürdükleri soykırım saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 21 bin 507’ye yaralananların sayısının ise 55 bin 915’e çıktığı belirtildi.  

Ayrıca henüz enkaz altından çıkarılamamış durumda veya işgal güçleri tarafından caddelere ya da mahalle aralarındaki sokaklara atılan ve sağlık ekipleri tarafından toplanmaları engellenen 7 bin civarında kayıp olduğu ifade edildi. İşgal askerleri tarafından kuşatma altında tutulan mahallelerde bu şekilde sağlık ekiplerinin müdahale etmesi engellenen birçok kişinin bulunduğu belirtiliyor. 

İşgal güçleri 7 Ekim’den beri Gazze halkına yönelik son derece vahşice saldırılar ve katliamlar gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar şehit edilenlerin, kayıpların ve yaralıların toplam sayısı 83 bini geçti. Bunların %70’ten fazlasını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Yüz binlerce ev kullanılamaz hale getirilirken evini terk etmek zorunda kalan 2 milyon civarında insan civardaki sığınma yerlerinde hayatını sürdürmeye çalışıyor.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı